Etiquette

De vijf spelregels van… je koffer inpakken

07 augustus 2020 08:29 Aangepast: 15 september 2020 15:32

Het wemelt van de ongeschreven regels in het leven. Wetmatigheden die niemand je vertelt, maar waar iedereen een mening over lijkt te hebben. In deze rubriek nemen we iedere week een situatie of gelegenheid onder de loep: hoe hoort het daar eigenlijk? Deze week: de vijf spelregels van je koffer inpakken.

De situatie

De laatste was draait, je nieuwe jurk hangt al klaar en de voorpret draait op volle toeren. Koffers vullen en gaan. Maar hoe doe je dat nu een beetje slim? De reislustige types van Travelbags weten er inmiddels alles van en leggen de spelregels aan ons uit. 

De spelregels

1. Jaarlijkse lijstkunst 

Of je nu een laatpakker bent of een vroegsorteerder, een lekkere lijst maakt het inpakken veel leuker. En makkelijker. In Excel of Google Drive maak je een lijst – pro’s doen het zelfs met tabbladen voor kleding, kinderen, en toilettoestanden – en die kun je ontzettend fijn afvinken op je mobiel terwijl je de koffers inpakt. Rust in je hoofd betekent alle tijd voor voorpret. En zo min mogelijk kans op iets vergeten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De vijf spelregels van... ontspannen

2. Keep rollin’ rollin’ rollin’

Versgestreken en strakgevouwen je koffer in lijkt een goed idee, maar volgens de travelgoeroes neemt dat dus veel meer plaats in. Rollen is de beste truc en zorgt er meteen voor dat je kleren netjes blijven. Gratis tip van de reislustigen: neem je een overhemd mee? Rijg dan een riem door de kraag om te zorgen dat-ie netjes en sterk blijft. Hupsakee! 

3. Maak je geen illusies

Nog even over die kleding. We hebben allemaal wel die ene korte broek die ooit zo fijn was en nu een tikkie strak om de bips zit. Van een week rondlopen op de camping krimp je wellicht een paar gram, maar met al die stokbroodjes kruidenboter eet je die verloren bagage er net zo goed weer aan. Dus dat broekje op hoop van zegen meenemen is gewoon zonde van de ruimte. Pak liever een jurkje in dat lekker met de wind en de welvingen meewappert. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De vijf spelregels van... een dagje strand

4. Reken af met risico’s

Kies je voor vliegen, dan is een goede risicospreiding je beste tactiek. Medicijnen, een extra setje contactlenzen en een schone onderbroek stop je in je handbagage. Eenzelfde setje rol je ook in de koffer die je incheckt (en investeer in een koffer met wieltjes, scheelt je een hernia!). En van alles wat je in de badkamerarea nodig hebt, spaar je mini’s. Want niets is zo naar als op een volle luchthaven de helft (je favoriete gel! Je Chanel!) in een grote kliko te moeten mieteren.

5. Relax

Nog een laatste puntje voor op die lijst van spelregel 1: lotussssss. Leg je er maar bij neer dat je hoe dan ook iets vergeet. Een broek te veel voor je kind, een broek te weinig voor jezelf. Dus ga niet zitten balen tussen de Elsa-handdoeken, maar let it gooooooo. Op vakantie zijn ook winkels, dus alles wat je mist koop je daar. Heb je meteen een supertof souvenir.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore