UpDate

Carola: "Een echte man laat een mooie vrouw nooit wachten"

07 augustus 2020 08:32
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Carola regelt wel héél snel een nieuwe date.

Pam dobbert in haar blootje in een bootje en heeft de verjaardag van haar leven. Carola heeft de automonteur geparkeerd wegens niet doorpakken en Julie swipet zich ondertussen een slag in de rondte. 

Ping! Een foto van een knappe dertiger met donker haar dringt de chat binnen. 

"Kijk eens wie weer terug is!", typt Julie.

Bij mij gaat niet direct een lichtje branden en aan de emoji met opgetrokken handjes te zien, bij Carola ook niet. We hebben de afgelopen jaren wel vaker boomerangboys gehad. Mannen die even actief waren met appen, bijna tot een date kwamen (of soms helemaal) en daarna zonder een woord weer in de luwte verdwenen. In het begin konden we ons daar enorm druk om maken. Deden we iets verkeerd? Hadden we een andere verwachting? Vielen we tegen? Inmiddels weten we: timing is everything. Dikke kans dus dat zo'n jongen ineens in een serieuze date rolde met iemand anders. Of op vakantie ging en daar in de kroonluchters klom, en ons bij thuiskomst glad vergeten was. Niks persoonlijks weten we nu. Want verrassend genoeg duiken juist deze mannen vroeg of laat weer op. Rond de Kerst bijvoorbeeld, of in tijden van een pandemie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige keer:

Pam: 'Mannen krijgen veel te vaak een tweede kans'

Maar dit prachtexemplaar zegt ons dus niets. 

"Kijk nog eens goed", dringt Julie aan. "Je kent hem echt Pam, zeker weten."

"Ik heb een hint nodig!", schrijf ik. 

En dat is Julies cue voor een groepsbelletje. 

"Luuk natuurlijk!", lacht ze. "Dit is Luuk, waar ik op de middelbare school een paar weken verkering mee had." 

Julie en ik kennen elkaar een paar jaar, maar van de vriendjes van vroeger weet ik eigenlijk niks. Ja, ze heeft het een keer verteld en op Facebook hebben we ze allemaal opgezocht. Ook die van mij trouwens. Enig om te doen, maar deze Luuk is blijkbaar niet bij me blijven hangen. 

"Ik kwam 'm tegen op Tinder en het was meteen leuk", vertelt Julie trots. "Hij wil me snel zien en heeft zelfs al een plan voor date twee in zijn hoofd."

"Toe maar", antwoord ik. "Hij gaat er dus van uit dat het leuk wordt? Wat gaat jullie dan doen?"

"Hij neemt me mee voor een rondje in zijn cabrio, zegt-ie. Maar eerst gaan we lunchen. Volgende week woensdag."

"Lekker gepland Julie", lacht Carola. 

"Tja, eerder lukt niet, co-oudertechnisch", zucht Julie. "Maar ik sta niet op springen hoor, ik heb goed voor mezelf gezorgd."

Lachsalvo. 

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

"Ik heb zo'n zin in mijn verjaardag zaterdag, met jullie allemaal."

"Jaaaaa!", roepen Carola en Julie in koor. 

"Want ja, het was echt fantastisch met Thijs in dat bootje. Superromantisch en supersexy. De hele nacht nauwelijks geslapen, want hij prikte me steeds wakker met zijn goede zin."

"Oehhh, lekker bezig", vindt Carola.

"Zeker, maar de volgende morgen bij het ontbijt vertelt hij me doodleuk dat hij morgen voor zes weken naar Oslo vertrekt. Voor een klus. Daar kan ik toch niks mee?"

"Wil je niet op hem wachten dan?", wil Julie weten.

"WACHTEN?!", roepen Carola en ik uit.

"Op wat?", verzucht ik. "We daten nu al een paar maanden en zelfs na zo’n fantastische nacht fladdert hij net zo makkelijk weer weg. Hier heb ik toch niks aan. Ik wil een man en een kind en die hele huis-boom-beestenbende erbij. Dat is dit toch niet?"

"Ik snap je punt wel, maar ik zou 'm niet te snel afschrijven", houdt Julie vol. 

Het is mooi om de romanticus in haar te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Eerder in UpDate

Julie: 'Ik ben flabbergasted'

"Wachten?", roept Carola, "Je moer! Een echte man laat een mooie vrouw niet wachten hoor. Snelheid is belangrijk. Ik heb vanochtend nog een knappe militair binnengehengeld terwijl ik de badkamer stond te schrobben. Het was leuk en toen hij vroeg 'wat doe je vanavond' vond ik dat-ie punten scoorde. Dus vanavond sta ik om 20.00 uur brandschoon bij hem op de stoep."

Hahahaha klinkt het door drie telefoons tegelijk. 

Goed gevoed met lachen en liefde rollen we de dag weer in. Die avond om 00.00 uur ben ik echt jarig en Carola en Julie zijn de eersten die me feliciteren. Zo lief. Van Thijs hoor ik niks, maar dat geeft niet eens. Ik ga hem niet wegsturen, en zie wel hoe het loopt. Misschien vraagt-ie me nog wel om ook een weekendje te komen.

"O en," typt Julie, "Luuk kwam vanmiddag met een nogal verrassende boodschap. Daarover morgen meer…"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore