Ice, ice, baby

Met dit snelle trucje maak je je blikje frisdrank of bier in 2 minuten ijskoud

11 juni 2021 06:43 Aangepast: 11 juni 2021 10:47
Beeld © iStock

De temperaturen stijgen en de EK-koorts begint op te lopen. Dan is het handig om te weten hoe je een blikje bier of frisdrank binnen de kortste keren ijs- en ijskoud krijgt, toch? Een half uurtje in de vriezer leggen misschien? Nee, hoor, dat kan véél sneller. Binnen twee minuten om precies te zijn. En wel zo:

Feit: bier en frisdrank zijn op het lekkerst als ze heel koud zijn. Nu kan het natuurlijk gebeuren dat je blikjes hebt gekocht en ze meteen ijskoud zou willen hebben. Dan wil je echt niet een half uur wachten tot de koelkast of vriezer ze eindelijk een beetje koud heeft gemaakt. Nee, we willen het nu en ijs- en IJSKOUD! Gelukkig bestaat daar een hele simpele en vooral snelle truc voor. Binnen 2 minuten is je blik hartstikke koud!

Zo krijg je je blikje binnen 2 minuten ijskoud

In onderstaande video zie je hoe je een blikje frisdrank of bier in slechts 2 minuten van kamertemperatuur tot 5°C verkoelt. En het enige wat je hiervoor nodig hebt is een kom met water, wat ijsblokjes en zout.

Het enige wat je dus hoeft te doen is een handje ijsblokjes in een kom met water doen, er een paar lepels zout bij te gooien en even goed te roeren. Leg je blikje(s) in de kom en wacht twee minuten. Wedden dat ze daarna ijskoud zijn?

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore