Ga naar de inhoud
Lifestyle

Dit zijn de beste banken voor een kleine woonkamer

Heb je een kleine woonkamer, dan moet je slim omgaan met je ruimte én je meubels. Het grootste meubel, de bank, is hierbij vaak het item waarbij het mis kan gaan. Daarom laten we je graag zien welke banken je het beste kunt kiezen bij een kleine woonkamer.

Hoekbank: één meubel met veel zitplekken

Als je een kleine woonkamer hebt, dan is het handig om zo weinig mogelijk losse meubels in je zithoek te plaatsen. Daarom is een hoekbank een hele slimme oplossing omdat je dan met slechts één meubel veel zitplekken creëert. 

Tweezitsbank: alleen als je écht klein woont

Is je huis echt te klein voor een hoekbank, dan kun je beter voor een traditionele tweezitsbank kiezen. Toch kost de tweezitter vaak meer ruimte dan hij oplevert. Maar voor zeer kleine ruimtes, zoals een krappe verticale studentenkamer, is de tweezitsbank wel ideaal. Daarnaast is de tweezitter natuurlijk ook een prima 'tweede bank' voor mensen met een hele ruime woonkamer. Maar dat is natuurlijk weer een ander verhaal... 

Bank met pootjes voor luchtigheid

Ook een bank met pootjes is een goede keuze voor een kleine woonkamer. Waarom? Omdat het voor luchtigheid zorgt en je zithoek daardoor ruimtelijker lijkt.

Fotocredits

Bron: Eigen Huis & Tuin