Wonen en werken

Dit heb je nodig voor een fijne thuiswerkplek

09 april 2020 15:33 Aangepast: 09 april 2020 17:33
Beeld © iStock

Je laptop openklappen op de keukentafel en je werkdag kan beginnen. Dat werkt misschien een aantal dagen best prima, maar veel beter is het om thuis een eigen werkplek te creëren. Niet iedereen heeft de luxe om een heel thuiskantoor in te richten maar met de volgende benodigdheden wordt thuiswerken toch een stuk prettiger.

1. Een noise canceling koptelefoon

Nu vrijwel iedereen thuis aan de slag gaat betekent dat dus ook dat er meer prikkels om je heen zijn. Om je volledig te kunnen afsluiten kun je het beste kiezen voor een noise canceling koptelefoon. Hiermee kun je namelijk ongestoord en geconcentreerd blijven werken, omdat het storende achtergrondgeluiden dempt. Handig met spelende kinderen thuis, maar ook als er bouwwerkzaamheden vlakbij je huis plaatsvinden. Een bijkomend voordeel is dat je met deze koptelefoons ook minder snel gehoorschade oploopt. Je hoeft de muziek namelijk niet op een heel hoog volume te zetten om alles goed te horen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De 5 spelregels van... thuiswerken

2. Een laptopverhoging

Waarschijnlijk zit je met je laptop voornamelijk aan de keukentafel. Hierbij neem je vaak een houding aan die niet bepaald bevorderlijk is voor je rug of nek. Met een laptopverhoging kun je aan je bureau, aan de eettafel of in een comfortabele stoel zitten zonder hierbij een slechte houding aan te hoeven nemen. Je hoeft immers niet meer schuin naar beneden te kijken. Let er wel op dat je natuurlijk niet te comfortabel zit, anders ga je in de luiermodus. 

3. Een deskplanner

Je bent veel productiever als je een planning voor jezelf maakt. Een deskplanner is hiervoor een ideaal om in huis te hebben. Je kunt dag voor dag plannen en taken afvinken. Zeg nu zelf: het is soms best fijn om wat taken af te kunnen vinken, toch?

4. Een leuke mok

Drink je op kantoor altijd thee of was je een onwijze koffieleut? Dan moet je dit thuis natuurlijk ook voortzetten. Door een leuke mok te gebruiken maak je het thuiswerken toch net even iets gezelliger.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thuiswerken bevalt goed: zeggen we de kantoortuin definitief vaarwel?

5. Een tekentablet

Werk je in de creatieve sector? Dan mag een tekentablet eigenlijk niet ontbreken. Het is een goede vervanger voor de muis en zeker als je veel moet tekenen of aan fotobewerking doet, mag een tablet niet ontbreken.

6. Planten

Dat je serieus aan de slag moet, hoeft niet te betekenen dat je helemaal geen gezelligheid om je heen mag hebben. Een mooie plant kan de leefbaarheid van je interieur stimuleren en het ziet er gezellig uit. Daarnaast is het ook nog eens gezond, want planten zijn sterren in het zuiveren van de lucht.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore