Ga naar de inhoud
Nieuwe rubriek! UpDate

Singles Pam, Julie en Carola geven je een UpDate: 'Eerste date thuis maakt alle magie kapot'

Beeld © iStock

Drie miljoen singles telt ons land inmiddels. DRIE MILJOEN. Dat zijn ongeveer 58 voetbalstadions. Geen wonder dus dat er om de zoveel weken 'nieuwe aanwas!' in de groepschat geroepen wordt. UpDate heet de chat en daarin delen de Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun inmiddels weer bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Maar eerst: een voorstelrondje.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Nieuwe rubriek: UpDate

De komende tijd kun je wekelijks de waargebeurde, goudeerlijke - en soms beschamende - dateverhalen van Pam, Julie en Carola (die in het echt anders heten) hier volgen.

Volg 'm nu meteen! 

Wil je geen aflevering van deze nieuwe rubriek missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens linksboven op 'Volgen'.

Pam (33) was vier jaar geleden de eerste die na acht jaar stelletjesgeknus solo verder ging. Geen kinderen en de katten bleven bij hem. Ze woont net als haar beste vriendinnen Julie en Carola in Den Haag. Ze werkt als interim accountmanager en is goed in wat ze doet. Mooie jurken, designertasjes, goede wijn en stedentrips komen allemaal mee op de zilvervloot. In de afgelopen twee jaar heeft ze meer van de wereld gezien dan in de acht jaar verkering ervoor. Het past Pam dus eigenlijk best, dat singleleven. Althans, de sociale kant ervan. Want ze zorgt ook zo graag. En knuffelt en kneutert. En die kinderwens knaagt dwars door alle successen heen.

Aan aanwas geen gebrek voor Pam. Ze is knap, strawberryblond met ondeugende sproetjes op haar neus. Grappig is ze ook, en ze versiert als een malle. Met stijl en klasse, dat wel. Maar ze is ook superkritisch. Als ze het niet helemaal voelt, is het klaar. Als hij te flauw appt ook. Of als hij te graag wil. En als hij een hond heeft, komt hij er sowieso niet in.

Waar Pam wel helemaal stralend als een zeester van wordt, zijn 'ballen'. Advocaten, snelle reclamejongens of slimme salestypes met zo’n haarlok. De mondige types in een pak dat perfect past en haar helemaal inpakken. Haar date-leven is dan ook een aaneenrijging van hoogtepunten, met boottochtjes, feesten op Ibiza en diners in sterrenrestaurants. Hoogtepunt was Thijs, de man die op date drie zomaar piano voor haar ging spelen. Dieptepunt was de walk of shame in galajurk, naar het huis van haar ouders, waar ze toen nog tijdelijk woonde. Inmiddels is Pam kind aan huis bij haar beste vriendin Carola. Ze eten, hangen, sporten en winkelen samen. Zelfs over de nieuwe badkamer wordt meebeslist. Man op dit moment is Jeroen, een slimme regisseur die niet zo makkelijk te vangen blijkt.

Carola (34) en Pam zijn vriendinnen sinds de kleuterschool. Ze verschillen werkelijk in alles, behalve in hun liefde voor elkaar. Carola is van het type blond met hulpstukken. Een prachtige vrouw, opgeleukt met nagels, krullen, wenkbrauwen en borsten uit een potje. Samen met haar jeugdliefde Patrick kreeg ze twee zonen, maar na de zoveelste scheve schaats zijn ze nu uit elkaar.

De kinderen wonen om en om bij haar en bij Patrick, en dat bevalt iedereen prima. Daarnaast werkt Carola 20 uur per week als office manager bij een bouwbedrijf op Scheveningen. Een plek die haar past als een jas. Een beetje dollen met die gasten en ondertussen zorgen dat alles loopt als een zonnetje. Inmiddels kan Carola met de mannen uit haar balboekje haar eigen huis laten bouwen, want de afgelopen drie jaar kwamen er een stukadoor, een schilder en een dakdekker voorbij.

Dat daten om de kinderschema’s heen is trouwens nog best een uitdaging. Vrije weekenden vullen zich snel met dansavonden met Pam en Julie, waardoor donderdag een soort vaste date-avond is geworden. Mits er aanwas is natuurlijk. Die er toevallig altijd is, want Carola weet wat ze wil en gooit op dinsdag keurig wat lijntjes uit om de donderdag te dekken. Ondertussen zijn Carola en Pam trouw elkaars goedemorgen en welterusten-lijntje en wordt er naast de UpDate nog minstens drie keer gebeld.

De 33-jarige Julie zit het kortst bij de club. Ze is ruim twee jaar geleden met haar zoon vertrokken uit de Haagse doorzonwoning waar alles koek en ei leek. Een grote verrassing voor velen, maar Julie is blij toe. Er was veel gemopper en ze liep op eieren. Haar zoon van acht plaste nog steeds in zijn broek en dus wist ze: het is tijd voor rust in huis. Julie is pedagoog en werkt als manager bij een grote kinderopvangorganisatie. Ze woonde schuin tegenover Pam en borrelden regelmatig toen alle setjes nog samen waren. Sinds het singleschap is de vriendschap met Pam hechter geworden en nu delen ze, ook met Carola, alle liefdesperikelen in UpDate.

Julie noemt zichzelf een nette tuttebel. Strakke bob in een onbestendige kleur. Ze vertikt het om te verven, want de wereld moet haar maar nemen zoals ze is. Julie heeft in haar leven pas met twee mannen geslapen. Na een jaar in een kuise cocon, betreedt ze kakelvers de datingmarkt. Ze moet alles nog leren en Pam en Carola geven maar wat graag (ongevraagd) advies. Op dit moment appt ze de hele dag door met Daniel, een expat die in Amsterdam woont. Hij vraagt haar op date en na drie keer afhouden stemt ze toe.

"Date één doe je nooit thuis. Nooit. Zelfs niet in corona-tijd"

"Ik heb dus 'ja' gezegd, tegen Daniel." Ons (bijna) dagelijkse ochtendbelletje begint meteen goed. Het is kwart over acht en normaal zouden we nu ongeveer in de auto naar kantoor zitten. Nu we niet meer forenzen, bellen we elkaar in joggingsbroek vanuit de woonkamer. Of slaapkamer, wanneer de kinderen er zijn.

"Woehoeeee!" roepen Carola en ik in koor. "Heel goed Juul," lach ik. "Maar hoe ga je dat doen dan? Alles is nu dicht. Of ga je  wandelen langs het strand?"

"Bij zonsondergang, superromantisch!" joelt Carola er tussendoor.

"Nou", schampert Julie. "Hij vraagt of ik bij hem kom thuiswerken. Dan gaat-ie thee voor me zetten en lunch voor me maken."

"Nee!" roepen Carola en ik weer in koor. "Date één doe je nooit thuis. Nooit. Zelfs niet in corona-tijd."

"Voor je het weet zit je met een Ajax-sjaal om je nek voetbal te kijken en chips te halen", legt Carola uit. "Want zelfs als het niet om seks gaat, maakt een eerste date thuis alle magie kapot. Kun je net zo goed meteen bij hem intrekken."

Lachsalvo. Deze dag is alweer meesterlijk begonnen. En wat doet Julie? Gaat ze op huisbezoek bij haar expat?

- Wordt volgende week vervolgd