DIY

Met deze doe-het-zelf-decoraties kom je het paasweekend wel door

07 april 2020 14:00 Aangepast: 07 april 2020 17:00
Beeld © iStock

Dit weekend is het weer Pasen, maar omdat we ook dit weekend zoveel mogelijk moeten binnenblijven is het zaak om ons daar te vermaken. Dus wat dacht je van een middagje paasknutselen met je kind? Eigen Huis en Tuin zet vier doe-het-zelf-paasdecoraties voor je op een rijtje.

1. Makkelijke paashangers

Het enige wat je nodig hebt is modelleerklei, een koekjesuitsteker, satéprikkers en een mooie paastak om ze in te hangen. Rol als eerste de klei uit (niet te dik maar ook zeker niet te dun) en druk vervolgens het vormpje in de klei. Snijd met een mesje het overtollige klei weg en prik er een gaatje in met een satéprikker. Laat ze even goed drogen en na ongeveer 24 uur kun je jouw eigen gemaakte paashangers in de paastak hangen. Om in het paasthema is het natuurlijk extra leuk om vormpjes van eitjes, bloemetjes of haasjes te gebruiken.

Klik hier voor de volledige beschrijving.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Motorrijders en wielrenners niet overal welkom in paasweekend

2. Paasei-diertjes

Ben je op zoek naar een leuke tafeldecoratie voor het paasontbijt? Dan zullen deze schattige paasei-diertjes de show stelen, ook al kun je ze misschien alleen op sociale media of al videobellend laten zien. Hierbij heb je een gekookt ei nodig, vilt, verf en een lijmpistool. Om te beginnen teken je de oortjes van de dieren uit en hierna kun je ze uitknippen op vilt. Heb je de eieren van tevoren nog niet gekookt? Dan kun je dit nog tussendoor doen. Schilder het ei naar het gewenste dier en laat dit even goed drogen. Zijn ze helemaal goed droog? Dan kun je de oortjes erop plakken.

Klik hier voor de volledige beschrijving.

3. Paasslinger

Wil je een subtiele paas-touch geven aan jouw huis en heb jij toevallig nog een hoop kleurstalen in huis? Dan kun je direct beginnen aan deze slinger. Knip de gewenste eivorm uit op een papiertje en dit kun je gebruiken als mal. Leg deze steeds op de kleurstalen neer en trek hem over. Ben je hier klaar mee? Dan hoef je er alleen nog een gaatje in te prikken en aan een lintje te rijgen. Eitje toch? 

Klik hier voor de volledige beschrijving.

4. Paasnaamkaartjes

Wil je dit jaar iets meer uitpakken met het paasontbijt? Maak dan naamkaartjes. Het is erg simpel, maar ook zeker leuk om te maken. Spuit de speelgoeddiertjes in met verf en draai er een stukje ijzerdraad in zodat je er makkelijk een naamkaartje in kunt steken. Makkelijk toch? En het staat ook nog eens leuk op de paastafel.

Klik hier voor de volledige beschrijving.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore