Wonen

Heb jij een open kledingkast? Zo houd je de boel netjes

02 april 2020 09:13 Aangepast: 02 april 2020 16:13
Beeld © Eigen Huis & Tuin

Hartstikke hip zo'n open kledingkast, want waarom zou je je kleding wegstoppen in een grote kast als je deze ook kan presenteren? Maar je moet natuurlijk wel zorgen dat het geen rommeltje wordt. Eigen Huis & Tuin heeft een paar belangrijke style-tips voor je op een rijtje gezet.

1. Sorteren 

Omdat de kleding in je open kast zichtbaar is, is het belangrijk om orde te creëren. Sorteer alle kleuren en prints bij elkaar. Zo vind je gemakkelijk alles terug en is er gelijk meer overzicht. Zo voorkom je dat je kamer er rommelig blijft uitzien doordat alles door elkaar staat gemixt.

2. Kledinghangers

De presentatie van kleding kan heel veel invloed hebben je koopgedrag. Als iets in een kledingwinkel leuk wordt gepresenteerd, is het gelijk een stuk aantrekkelijker om het te kopen. Zo werkt het eigenlijk ook in je kledingkast. Heb je alle kleding aan allerlei verschillende hangers hangen? Dan oogt dit gelijk een stuk minder aantrekkelijk dan dat je alles aan dezelfde kledinghangers hangt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meer klusongelukken door corona: zo klus je veilig

3. Manden

Heb jij plankjes in je kast? Dan staat het veel overzichtelijker als je alles scheidt in manden. Zo kun je gemakkelijk alles terugvinden en het neemt ook minder ruimte in beslag. Op deze manier kun je ook op een stijlvolle manier je winter- of zomerkleding opbergen. Weg met de saaie onoverzichtelijke kasten, kom maar op met de leuke manden. 

4. Eyecatchers

Heb jij een aantal eyecatchers in je kledingkast? Deze moeten natuurlijk mooi gepresenteerd worden. Laat eindelijk eens die mooie tas zien waar je zo lang voor gespaard hebt, en geef hem een mooi plekje op de plank. Door jouw eyecatchers te presenteren laat je ook gelijk zien waar jij trots op bent en wat jouw stijl is.

5. Accessoires

Mist er nog iets in de kast? Probeer je kast aan te vullen met verschillende accessoires. Van planten en boeken tot sieradendoosjes. Net zoals de andere kasten moet deze ook leuk worden gestyled. Probeer je open kast zo netjes mogelijk te houden. Zodra de kast niet opgeruimd is, kan de ruimte ook al direct rommelig ogen. Dus dan weet je wat je te doen staat met een open kledingkast. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore