Wonen

Help de verveling je huiskamer uit met deze 6 doe-het-zelf-tips

19 maart 2020 14:27 Aangepast: 19 maart 2020 16:27
Beeld © iStock

Heb jij ook een waslijst aan klussen waar je maar niet aan toe lijkt te komen? Tijdens deze nationale binnenblijfdagen heb je eigenlijk geen excuus meer. Eigen Huis & Tuin denkt graag met je mee en zet een aantal activiteiten voor de komende dagen/ weken voor je op een rijtje.

1. Nieuwe recepten uitproberen

Houd je van koken en/of bakken? Dan hoeft de verveling niet snel toe te slaan. Duik eens in de kookboeken die al jaren in de kast staan en ga eens op zoek naar nieuwe recepten. Dit verhelpt de verveling en als je klaar bent kun je het ook nog eens lekker allemaal eten. Want zeg nu zelf: van eten word je toch gelukkig?  

2. Foto's verwisselen

Heb jij allerlei fotolijstjes staan die wel eens toe zijn aan vernieuwing? Print wat nieuwe foto's uit en vervang de oude. Zo geef je je interieur ook weer een klein beetje een andere look zodat je niet hele dagen naar hetzelfde zit te staren. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Puzzelend de verveling te lijf: waarom is dat nou zo goed?

3. Muren schilderen of behangen

Wat te doen als je je verveelt? De muren voorzien van een nieuw kleurtje of printje is natuurlijk een optie. Dit zijn dingen waar je in het dagelijks leven niet zo snel aan toe komt. Nu je zeëen van tijd hebt kun je makkelijk eens lekker de tijd nemen om eens goed te kijken hoe je dit wilt aanpakken. Inspiratieloos? Eigen Huis & Tuin heeft hier de trendkleuren van 2020 voor je op een rijtje gezet. Durf of mag je de deur niet uit? Vaak kun je behangrollen ook gewoon online bestelen.

4. Ruim je kledingkast op

Puilt jouw kledingkast aan alle kanten uit? Dan is het hoog tijd om die eens even onder handen te nemen. Nu je de tijd hebt kun je er lekker een dagje voor uittrekken om alle kleding even goed uit te zoeken. Misschien vind je nog wel oude kledingstukken terug die je weer kunt mixen en matchen. Weet je niet waar je moet beginnen of hoe je dit aan moet pakken? Bekijk hier de handige tips van opruimcoach Zamarra.

5. Geef je woonkamer een restyle

Heb je al jarenlang hetzelfde interieur? Gooi de boel eens lekker om. Kijk eens rond wat je kunt veranderen aan de woonkamer. Haal de bank van zijn plek, plaats wat nieuwe accessoires en probeer eens een geheel andere inrichting te creëren.

6. Geef je meubelstukken een boost

Heb je nog een oud kastje staan? Pak de kwasten en de verf erbij en geef hem een geheel nieuwe look. Benieuwd hoe je oude meubelstukken in een nieuw jasje kunt steken? Dat lees je hier.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore