Wonen

'Stay healthy!' Zo geef je al die kaartjes een mooie plek in je interieur

17 maart 2020 12:57 Aangepast: 17 maart 2020 15:00
Beeld © iStock

Op zoek naar een klusje binnenshuis nu we maar beter kunnen binnenblijven? Wat te denken van je mooiste kaarten eens uit te zoeken en deze een fraai plekje in je interieur te geven? Bovendien weet je dan meteen wat je kan doen met al die kaarten die je gedurende de komende quarantaine-weken nog gaat ontvangen.

Memobord

Waar leuke kaartjes nou echt goed tot hun recht komen? Bijvoorbeeld aan een memobord. Dit kan een whiteboard zijn, maar je zou er ook één kunnen kiezen die beter past in je interieur. Hang de kaartjes aan het ijzeren rekje met een clipje en je memobord ziet er gelijk leuk uit. Daarnaast zou je aan een memobord ook andere dingen kunnen hangen, zoals plantjes of souvenirs.

Kaartenrek

Je zou natuurlijk ook voor een écht kaartenrek kunnen gaan. Hier kun je alleen kaarten in doen, maar het is wel een leuke toevoeging aan het interieur. Heb je even geen ontvangen kaartjes? Dan zou je natuurlijk ook zelf wat leuke kaartjes of kleine posters bij de winkel kunnen kopen en deze erin kunnen zetten. Zo kun je ook nog eens precies uitkiezen wat goed past in jouw interieur.

Kaartenhouder

Deze optie is ook alleen voor kaarten, alleen ziet het er net wat anders uit. Je stopt de kaartjes hierbij namelijk in een houten houder. Ook dit is een mooie decoratie voor in het interieur. Zo krijgt elk kaartje dat je krijgt een mooi plekje in je huis en deze zou je natuurlijk ook nog kunnen aanvullen met eigen kaartjes.

Op de muur plakken

Wil je er liever niet te veel voor aanschaffen? Dan zou je natuurlijk ook gewoon de kaartjes op de muur kunnen plakken. Dit zou je kunnen doen met leuke washi tape, of je schroeft een klemmetje op de muur waar je het kaartje inklemt. Kijk hierbij wel naar de compositie, zodat de kaartjes er wel uitzien als een eenheid.

Op houten plankjes

Met houten plankjes kun je je huis ook goed opleuken en helemaal als je er wat kaartjes op zet. Hang er bijvoorbeeld meerdere onder elkaar, zodat er veel kaarten of posters op kunnen staan. Kies je de kaartjes zelf uit? Zorg er dan voor dat de kleuren en patronen mooi met elkaar matchen.

Daarnaast zou je de kaartjes natuurlijk ook aan een prikbord kunnen hangen. Ook dat kun je natuurlijk zelf maken. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Dat lees je hier

Fotocredits:

Foto 1: Deens Foto 2: Be Pure Home Foto 3: Winkeltje van Anne Foto 4: Lily Foto 5: Appartment34

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore