Ga naar de inhoud
Wonen

Tijd voor een andere (kleur) zitbank? Dit zijn de vier trendkleuren

Beeld © Eigen Huis & Tuin

Een bank uitkiezen kan soms best lastig zijn. Je wilt er zeker van zijn dat deze mooi past bij de rest van je interieur en hierbij speelt de kleur van de bank een belangrijke rol. Moeite met het kiezen van een kleur voor je bank? Styliste Denise van den Berg van Eigen Huis & Tuin zet de trendkleuren van dit moment voor je op een rij.

1. Poederroze

Deze liefelijke kleur is meer dan geschikt voor jouw bank. De poederroze kleur is namelijk makkelijk te combineren en toch een echte eyecatcher. Roze tinten staan prachtig in combinatie met hout, zwart, wit en grijstinten. Ook goud doet het heel goed samen met deze kleur en maakt jouw zithoek helemaal af.

2. Bruin

Houd jij meer van warme donkere kleuren in je interieur? Dan is de bruine bank echt wat voor jou. Deze kleur zien we steeds meer terug en wordt gezien als het 'nieuwe zwart'. Vooral roestbruin zien we veel terug, een sfeervolle kleur die supergaaf staat met kleuren als karamel of oudroze. "Ook is het mooi om de bruine kleur in een vloerkleed bij de bank terug te laten komen, zo sluit alles mooi aan."

3. Groen

De groene kleur zien we al een tijdje terug in het interieur en deze kleur blijft voorlopig nog wel even. Een groene bank is dus een aanrader en met de groene kleur breng je ook nog eens de rust in huis. Groentinten hebben een natuurlijke uitstraling en als je de kleur op de juiste manier combineert, creëer je ontzettend veel warmte in huis. "Combineer de groentinten weer met mooie planten bijvoorbeeld naast je bank of hang wat leuke planten op", tipt styliste Van den Berg. 

4. Blauw

Een diepdonkerblauwe bank staat volgens de styliste ook prachtig in een licht interieur. Schilder de muur achter de bank bijvoorbeeld in een lichte nude kleur en laat deze kleur ook weer terugkomen in de kussens op de bank. "Ook kun je origineel omgaan met de poten, kies bijvoorbeeld voor poten van messing in plaats van standaard zwarte poten." Als je dit dan ook nog combineert met een goud lampje naast de bank breng je alles weer mooi in balans.

Fotocredits: