Wonen

Ben je je slaapkamer beu? Dit zijn de nieuwste trends

13 februari 2020 15:13 Aangepast: 13 februari 2020 17:14
Beeld © Eigen Huis & Tuin

Word je iedere ochtend wakker met de gedachte dat je wel eens wat aan je slaapkamer mag doen? Dan is dit het moment om daar eindelijk eens gehoor aan te geven. Denise van de Berg, styliste van Eigen Huis & Tuin, heeft de leukste slaapkamertrends van dit moment op een rijtje gezet.

Duurzaamheid

We zien duurzaamheid overal terug en dus gaan we ook in de slaapkamer steeds duurzamer denken. Dit kan op vele manieren: denk bijvoorbeeld aan warme plaids voor over je dekbed zodat je de verwarming lager kunt zetten. Of kies voor een beddengoed van linnen, dit is duurzamer en is ook nog eens heerlijk zacht. Wil je ook nog geld besparen? Ga dan eens langs de kringloopwinkel en scoor hier prachtige vintage parels voor een prikkie. "Denk bijvoorbeeld aan een vintage kapstokje of een mooie lamp. Met een vintage item geef je je slaapkamer direct sfeer en karakter."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wie durft? Een vloerkleed aan je lege muur

Vloerkleden

Vloerkleden zijn het helemaal op dit moment, lekker warm aan de voetjes en ook nog eens sfeervol. Met een kleed creëer je een mooi geheel in de slaapkamer en het geeft je slaapkamer gelijk een andere uitstraling. Je kunt het vloerkleed onder je bed leggen zodat je een echt eilandje bij je slaapplek creëert. Ook een loper staat volgens de stylist supermooi in het interieur. "Een loper is een lang en smal vloerkleed en staat perfect naast je bed." Ook een kelim (een plat handgeweven tapijt, red.) is volgens haar echt een aanrader. "Deze kun je ook goed gebruiken als verbindende factor door de kleurtjes in het vloerkleed terug te laten komen in de wand en het beddengoed."

Een luxe paradijs

Ook zien we de hoteltrend veel terugkomen in de slaapkamer. Met fluwelen stoffen en de kleuren bordeaux en donkergroen krijgt jouw slaapkamer in no-time een luxere uitstraling. In combinatie met gouden of bronzen metalen voelt je kamer aan als een heerlijk hotel waar je elke nacht kunt logeren. Tip van de stylist: "Plaats links en rechts naast het bed een hang- of wandlampje met een gouden touch, hiermee creëer je direct dat luxe suite gevoel."

Kleuren

Het mag kleurrijk zijn in de slaapkamer. Maar durf jij het aan? Eigen Huis & Tuin ziet steeds meer prachtige slaapkamers met veel kleur en dat kun je zelf ook gemakkelijk toepassen in jouw slaapkamer. Pak die kwast er maar bij en verf een muur in je favoriete kleur.  

"Je kunt bijvoorbeeld de muur een diepe donkerblauwe kleur geven, in combinatie met een wat rustiger houten of wit gekleurd bed." Ook raadt Denise de omgekeerde combinatie aan: een groene velours boxspring tegen een rustige, lichtgrijze muur. "Wees niet zuinig met mooie kussen en ga voor een gekleurd beddengoed met een mooi plaid."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore