Wonen

Vier tips: zo maak je de ideale tienerkamer

11 februari 2020 13:29 Aangepast: 11 februari 2020 14:30
Beeld © Eigen Huis & Tuin

Ze krijgen een eigen wil, een eigen stijl en hebben behoefte aan een eigen plek zónder ouders. Tijd dus om de (kinder)kamer van je tiener eens goed onder handen te nemen, want ja, dáár ben je als ouder dan wel weer goed voor. Met deze handige tips van Eigen Huis & Tuin kom je al een heel eind.

1. Een 'chill-plek'

Waar ze eerst nog heerlijk bij jou op de bank kropen, hebben ze nu behoefte aan een eigen plek waar ze lekker kunnen hangen met vrienden en vriendinnen. Tijd dus om in de slaapkamer wat aanpassingen te doen. Zet er bijvoorbeeld een klein bankje neer zodat ze hier lekker op kunnen relaxen of een filmpje op kunnen kijken. Geen plek voor een bankje? Kies dan voor een slaapbank of maak met pallets een verhoging op maat en gooi daar wat grote kussens op, zo kunnen ze toch lekker 'chillen' in hun eigen kamer.

2. Een wastafel

De meeste tieners hebben het liefst zoveel mogelijk privacy en dus is een eigen wastafel ideaal. Zo kunnen ze voor het slapen gaan op hun eigen kamer de tanden poetsen en hoef jij ook niet meer de tandpastaklodders van je tiener uit de wasbak te schrobben, win-win dus.

3. Een plek om te studeren

Het is waarschijnlijk niet de favoriete bezigheid van je tiener maar toch is een plek om te studeren wel zo handig. Als je een fijn hoekje maakt om te leren en huiswerk te maken, stimuleert het je tiener misschien ook nog eens om zelf aan de slag te gaan. Een fijne omgeving om te studeren kan in ieder geval nooit kwaad. Door naast het bureau een wandje te verven met magneetverf kan je tiener hier al zijn of haar aantekeningen handig kwijt en blijft het bureau ook nog eens netjes.

4. Eigen stijl

Voor welke stijl je kiest is misschien wel het belangrijkste aspect bij het inrichten van een tienerkamer. Tieners hebben namelijk een eigen stijl en het is fijn als ze kunnen meebeslissen over de kleuren, de accessoires en de meubels. Ga dus samen op pad, dan weet je zeker dat je het juiste koopt. Daarnaast heb je op deze manier ook weer een gezellig dagje met je tiener. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore