Wonen

Net even anders: vijf alternatieven voor een lambrisering

04 februari 2020 13:18 Aangepast: 04 februari 2020 14:20
Beeld © Eigen Huis & Tuin/ Toppstiles

Zou jij dolgraag een lambrisering in je huis willen maar twijfel je of een 'ouderwets' exemplaar wel in je huis past? Of je er nu een in je slaapkamer, woonkamer of hal wil, Eigen Huis & Tuin zet vijf originele lambriseringen voor je op een rijtje.

1. Tegeltjes

In plaats van de traditionele, houten lambrisering zou je ook een gedeelte van de muur kunnen vullen met leuke tegeltjes. Dit zie je al wel vaker in de badkamer, maar waarom zou je de tegels van de keuken niet gewoon doortrekken? Zo verbind je de kamer ook nog eens met de keuken en kan dat er erg leuk uitzien. Kies bijvoorbeeld voor tegels in de vorm van een visgraat, zodat het een speels effect krijgt.

2. Samengeperst hout

Wil je niet zoveel geld uitgeven aan de make-over van je muur? Samengeperst hout is gewoon te koop in de bouwmarkt en helemaal niet duur. Schroef eerst wat houtenbalkjes tegen de muur aan en daarna de grote platen van het samengeperste hout. Je kamer krijgt zo op een low budget manier een heel andere uitstraling. 

3. Houten latjes

Hou je wel van klussen en vind je niet zo snel iets te moeilijk? Dan zou je ook kunnen gaan voor een lambrisering van houten latjes. Dit geeft je kamer echt een natuurlijke sfeer en het ziet er heel chic uit. Benieuwd hoe je dit doet? Hier lees je de werkbeschrijving. Je kunt de latjes natuurlijk net zo hoog door laten lopen als je zelf wil.

4. Verf

Natuurlijk zou je een lambrisering ook gewoon met verf op de muur kunnen schilderen. Hierin kun je ook nog weer heel veel verschillende combinaties maken. Ga je voor een witte muur met een gekleurde lambrisering, verf je het allebei een kleurtje of doe je een lijn tussen de twee kleuren in? Allemaal leuke combinaties die niet eens zo heel veel tijd en moeite kosten. Hier zie je hoe je zo'n strakke lijn op de muur verft.

Vind je het allemaal veel te strak? Een slordig geverfde lambrisering op de muur kan natuurlijk ook. Dit kan je gewoon met de roller doen. Tip: teken van te voren wel een rechte lijn op de muur, zodat er niet té veel verschil tussen zit.

5. Boomstammen

Als je helemaal origineel wilt zijn, dan vind je lambrisering waarschijnlijk wel wat. Je hebt wel een boomstam nodig en een flinke zaag, maar dan heb je ook wat. Wissel af met grote en kleine boomstammen, zodat er een mooie afwisseling ontstaat. 

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore