Wonen

Wie durft? Een vloerkleed aan je lege muur

30 januari 2020 13:52 Aangepast: 30 januari 2020 15:53
Beeld © Eigen Huis & Tuin/ The-citizenry

Mooie wanddecoratie is soms best lastig te vinden en al helemaal als je een grote, kale muur in huis hebt. Maar waarom altijd meteen denken aan kunst of foto's, als je ook een vloerkleed aan je wand kan hangen? Het klinkt misschien wat onlogisch, maar een vloerkleed aan de muur kan heel je interieur veranderen, zo laat Eigen Huis & Tuin zien.

In de woonkamer

Wil je de woonkamer meer warmte geven? Dat is een vloerkleed het juiste item en niet alleen op de grond, juist ook een kleed aan de muur geeft de woonkamer een gezellige sfeer. Hang bijvoorbeeld een mooi rond vloerkleed boven dat ene kastje. Dit ziet er leuk uit en zo creëer je een echte eyecatcher in de ruimte.

Hoge muren

Heb je hoge muren in huis? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een groot lang vloerkleed. Zo kun je hem achter de bank hangen en wordt de wand mooi opgevuld. Doordat hij langwerpig is, zal je kamer nog hoger lijken en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. 

 

Achter je bed

Natuurlijk zou je ook een vloerkleed in de slaapkamer kunnen verwerken. Gebruik hem bijvoorbeeld als hoofdbord. Zo hoef je niet meer tegen die harde koude muur aan te zitten, maar heb je een zachte achterkant van je bed. Ideaal toch? Wil je nog meer inspiratie voor een vloerkleed als hoofdbord? Die vind je hier.

Meerdere kleintjes

Naast een groot vloerkleed, is het ook tof om te werken met meerdere kleine vloerkleden. Zorg hierbij wel dat de vloerkleden goed bij elkaar matchen. Hang de kunstwerkjes boven je bed, boven je bank of gewoon in de hal.

Zo hang je ‘m op

Ben je enthousiast en wil je ook graag zo’n vloerkleed aan de muur? Dan is het ook wel handig om te weten hoe je ze kan ophangen. Je zou natuurlijk in elke hoek een spijker kunnen slaan, maar er zijn ook andere mooie manieren. Zo zou je ook een roede kunnen gebruiken, maar hiervoor moet je wel lussen aan het vloerkleed maken die aan de roede kunnen hangen. Wil je dit liever niet? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een balkje hout achter het vloerkleed. Dit balkje bevestig je aan de muur en aan dit balkje maak je het vloerkleed vast. Op deze manier hangt het vloerkleed snel strak aan de muur.

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore