Wonen

5 tips om je interieur net wat meer lef te geven

29 december 2020 17:35
Beeld © Eigen Huis & Tuin/ Mindy Schroor

Vind jij het ook lastig om meer lef in je interieur te gooien? Heel logisch, want wat als het uiteindelijk helemaal niet mooi is en niet bij elkaar past? Toch is het wel leuk om niet altijd op safe te spelen door voor wat anders te kiezen. Eigen Huis & Tuin heeft een aantal tips waarmee je interieur net wat gewaagder wordt.

Grote wandkleden

Een eyecatcher in de woon-of slaapkamer kan soms het hele interieur veranderen. Zo ook met een groot wandkleed. Deze kun je in allerlei verschillende kleuren en prints kopen en wanneer je deze in huis hangt, verandert gelijk heel het interieur mee. Let er hierbij wel op dat de rest van de kleuren passen bij het wandkleed, zodat het niet een bij elkaar geraapt zootje wordt. 

Heb je nog een mooi vloerkleed liggen? Ook dat kan heel tof aan de muur staan. 

Gewaagde kleurcombinaties

Veel mensen kiezen twee of drie kleuren uit die ze doortrekken in heel het interieur. Dit is logisch, omdat hierdoor je interieur meer een eenheid wordt. Maar wat als je gewoon gekke kleurcombinaties gaat maken? Dan krijg je pas echt een persoonlijk interieur. Waarom zou roze en geel bijvoorbeeld niet bij elkaar staan? En wat gebeurt er als je daar nog een blauwe kleur bijdoet? Dit zou je allemaal kunnen testen met een moodboard.

Vlakken op de muur

Een gekleurd muurtje verven, dat durven de meeste mensen wel. Maar wist je dat het ook heel mooi kan zijn wanneer je een gekleurd vlak op de muur schildert? Dit maakt de ruimte nét wat anders. Daarnaast zou je een vlak ook kunnen doortrekken op het plafond, of je doet helemaal gek en je schildert heel het plafond een ander kleurtje. Mogelijkheden genoeg, maar probeer gewoon eens te spelen met vlakken en kleuren op de muur.

Grote kunstobjecten

Nog zo’n eyecatcher in je interieur: een groot kunstobject. Dit kan natuurlijk een groot schilderij zijn, maar je zou ook kunnen denken aan een beeld of een bijzondere lamp. Kunst is iets heel persoonlijks, niet iedereen vindt hetzelfde mooi als jij en daarom zorgt een groot kunstobject juist voor meer lef en persoonlijkheid in je interieur.

Combineer verschillende stylen

Veel mensen zullen een bepaalde stijl in huis kiezen die ze doortrekken door heel het interieur, maar verschillende stylen matchen kan natuurlijk ook. Zo kun je vintage items combineren met moderne meubels. Probeer niet te veel aan een stijl te denken, maar koop vooral gewoon wat jij mooi vindt. Op deze manier creëer je een huis dat bij jou past en waar jij je helemaal thuis voelt.

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore