Wonen

DIY: zo maak je je eigen inloopkast

16 januari 2020 10:26 Aangepast: 16 januari 2020 16:00
Beeld © iStock

Droom jij al jaren van een inloopkast maar ben je bang dat dit je een vermogen gaat kosten? Dan heb je er vast nooit aan gedacht om er zelf één te maken. Eigen Huis & Tuin heeft vijf tips en tricks waarmee je gemakkelijk een inloopkast maakt.

1. Kasten

De basis van de inloopkast ligt bij de kasten. Je kunt zelf bepalen hoe je jouw inloopkast precies wilt inrichten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor twee dezelfde kasten of twee compleet verschillende stijlen, zorg er wel voor dat ze qua hoogte en breedte hetzelfde zijn.  

De kasten komen in een hoek van de kamer te staan waar jij jouw inloopkast wilt hebben. Zet de ene kast tegen de wand aan en plaats de andere kast er haaks op tegen de andere wand, zodat je een u-hoek krijgt. Je kunt de kast zover van de andere kast afzetten als je wilt, hoe verder je deze zet hoe meer ruimte je creëert in de kast. De eerste stap is gezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

DIY: een mooie kalender voor het nieuwe jaar

2. Rekken

Als je nu de inloopkast in spe inloopt zie je aan je linker- en rechterhand de kledingkasten en recht voor je een lege muur. Aan deze muur kun je één of meerdere kledingrekken hangen zodat je ook hier je kleding aan kwijt kunt. Heb je veel ruimte over aan de lege muur? Dan kun je ook kiezen voor een derde kast en deze tegen de muur aan zetten.

3. Schoenenrek

Natuurlijk is het ook handig als je al jouw prachtige schoenen kwijt kunt in de inloopkast. Je kunt het schoenenrek het best tegen de lege wand plaatsen. Als je het kledingrek hoog ophangt, houd je daaronder precies genoeg plek over voor een mooi schoenenrek.

4. Accessoires

Een mooie grote spiegel mag natuurlijk niet ontbreken. Als je lege muur inmiddels vol zit door het schoenenrek en de kledingrekken, kun je de spiegel aan een kastdeur hangen of kiezen voor een lange staande spiegel. Deze kun je in de inloopkast zetten en ook nog eens gemakkelijk verplaatsen. Heb je nog plek aan de muur? Hang dan ook wat extra haakjes op waar je bijvoorbeeld je sieraden, hoeden of sjaals aan kunt ophangen. De rest van de kleding kun je opbergen in de kasten en de kledingrekken.

5. Gordijn

Wil jij de inloopkast nou echt helemaal afmaken? Haal dan mooie gordijnen in huis en bevestig deze voor de kasten. Het is even uitzoeken en proberen maar als je de stang net voor de kasten bevestigt kun je een mooi gordijn ophangen zodat jouw inloopkast echt een aparte ruimte wordt. Hangen de gordijnen? Dan is jouw inloopkast helemaal af en klaar voor gebruik.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore