Appreview

Hocus pocus pilatus apps

30 juli 2019 11:11 Aangepast: 02 augustus 2019 13:35
Beeld © iStock

Deze week start de nieuwe show van illusionist Hans Klok in Las Vegas. Dan moeten we de magie hier in ons eigen land zelf maar een beetje levend houden. Met deze apps word je de ster van ieder feestje.

1. Magic Tricks

De app Magic Tricks zit bomvol verschillende goocheltrucs. Sommige hiervan zijn gratis, voor andere betaal je een bedrag tussen de 1,09 en 2,29 euro. Elke truc heeft een video van de truc zelf en een video met uitleg, zodat je het rustig stap voor stap kunt leren. Daarnaast is er in het overzicht aangegeven welk level de truc is. Zo kun je eetstokjes laten verdwijnen of een lepel laten buigen door er alleen maar naar te kijken. Je kan dus op ieder niveau instappen. Eenmaal onder de knie, is het showtime!

Prijs:  Gratis. Sommige trucs koop je voor een bedrag tussen de 1,09 en 2,29 euro.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Duidelijke stappen omdat de trucs worden uitgelegd in een uitgebreide video.
Minpunten: Volledig in het Engels.
Waar voor je geld: Ja.

2. Magic Tricks by Mikael Montier

In deze app vind je 20 goocheltrucs terug die je allemaal uitvoert met behulp van je smartphone. Zo kun je muntjes tevoorschijn toveren die je verstopt in je telefoon (ja echt!) of kun je raden welke kaart iemand in zijn gedachten heeft. Bij iedere truc zit een video waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de truc moet uitvoeren. Omdat alle video's al op YouTube staan, kun je ze allemaal wel al bekijken - handig want zo kan je kijken of je überhaupt voor de desbetreffende truc wilt betalen. Voor de uitvoering - waarbij je je smartphone nodig hebt - moet je wel weer betalen.

Prijs:  Je krijgt een aantal trucs gratis, maar de helft van de trucs moet je ontgrendelen door een bedrag te betalen van 4,49 euro. Je kunt ook eenmalig 48,99 betalen, dan heb je zogenaamde VIP-toegang.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Professionele app. Het design van de app ziet er goed uit en het werkt verder allemaal goed, waardoor je bíjna een echte illusionist bent.
Minpunten: Geen Nederlandse versie van de app. Soms nog best lastig te volgen.
Waar voor je geld: Ja.

3. The Card

Met deze truc ga je de kaart raden van iemand uit je publiek. Dit doe je aan de hand van de kaarten die op je smartphone verschijnen. Elke kaart heeft een speciale code die je uit je hoofd moet leren. Deze code heb je namelijk nodig om de juiste kaart tevoorschijn te toveren op je telefoon. Voor je het weet, houd jij iedereen voor de gek!

Prijs: Gratis. Voor 1,09 euro kun je de advertenties verwijderen.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Simpele app waarvan de uitleg vrij duidelijk is.
Minpunten: De app heeft maar één truc, waardoor je er relatief snel op bent uitgekeken.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

4. Magic Spider - My Pet Boris

De app Magic Spider laat een spin over iemand zijn hand heen lopen. Wil je het echt goed doen, dan heb je ook een nep spin nodig. Dus een uitstapje naar de tover-winkel moet je wel nog maken voordat je echt aan de slag kunt. De app werkt verder heel simpel, door een foto te maken van de hand. Door te tappen op 't scherm begint de spin te lopen over je hand heen. Echter is de uitwerking iets minder, zo zoomt de app op mijn telefoon (iPhone XR en Huawei P30) te ver in, waardoor je de telefoon van de hand af moet houden en het niet zo’n geslaagd truc is. Jammer!

Prijs:  3,49 euro. Voor nog eens 3,49 kun je er ook een vlinder bij kopen.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Behalve de spin, krijg je ook een kakkerlak waarmee je de truc kunt uitvoeren.
Minpunten: Je moet een foto maken van de hand van de persoon die je voor de gek wilt houden. Maar de camera zoomt te veel in waardoor het nogal lastig is om die spin echt te laten lopen over de hand en je truc dus eigenlijk direct mislukt.
Waar voor je geld: Absoluut niet.

5. Magic Kit Pro

Magic Kit Pro bevat 21 betoverende goocheltrucs voor je iPhone of iPad. In één keer transformeer je jouw smartphone tot het middelpunt van de aandacht van je vrienden en familie. Van een goocheltruc met kaarten tot de kristallen bol, van gedachten lezen tot optische illusies. Aan de hand van video-tutorials wordt alles haarfijn uitgelegd zodat je op elk feestje de show kunt stelen. Bij bijna elke truc heb je extra props nodig die je in de app kunt downloaden. 

Prijs:  2,99 euro per maand of 14,49 euro voor ’n heel jaar. Beschikbaar voor: iOS. Pluspunten: Je kunt in de app nog extra props downloaden om zelf uit te printen en sommige trucs helemaal naar je hand zetten door ze te personaliseren. Minpunten: Het laden van de uitleg-video's duurt ontzettend lang. Je moet dus wel wat geduld hebben. Waar voor je geld: Ja, leuke trucs die gebruik maken van je smartphone. 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World en maakt tech vlogs voor Libelle TV. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore