Appreview

Je geloof in je achterzak

18 april 2019 12:01 Aangepast: 19 april 2019 12:41

Je zou het met al die eieren en hazen bijna vergeten, maar Pasen is natuurlijk een spiritueel feest. Of je nou christelijk bent of niet: een goed moment voor wat bezinning. Deze 5 apps helpen daarbij.

1. Bible +1

De Bible+1 app is eigenlijk je Bijbel in handpocket formaat. De bijbel die je overal met je mee kunt dragen en ieder moment van de dag kunt raadplegen. Je vindt er zowel het oude als het nieuwe testament. De app houdt bij hoe ver je bent met lezen en waar je bent gebleven. Daarnaast kun je voor jezelf aantekeningen maken waar nodig. Geen zin om te lezen? In de app vindt je een audio-functie waarbij een mannelijke verteller je rustig voorleest. Ook vind je in de app iedere dag een ‘woord van de dag’ met uitleg volgens de Bijbel.

Prijs: gratis, voor 1,99 euro verwijder je de advertenties. Of je kunt je abonneren voor verschillende bedragen op verschillende delen uit de Bijbel.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De verteller heeft een hele plezierige stem, neutraal en kalm. Daarnaast is er de mogelijkheid om de bijbel offline te downloaden.
Minpunten: De app is volledig in het Engels.
Waar voor je geld: Ja.

2. Angel App Pro
 

Af en toe wat rust in je leven en even de balans opmaken. Dat kan natuurlijk prima door je telefoon even weg te leggen, maar je kan 'm er ook juist bij pakken: de Angel App zet aan tot nadenken. In de app zijn ongeveer 300 situaties beschreven verdeeld in 7 rubrieken. Denk bijvoorbeeld aan: persoonlijke groei, liefde, werk, lichaam & geest. Deze rubrieken bevatten weer verschillende situaties waaraan een engel is gekoppeld. Deze engelen geven je vervolgens advies in deze specifieke situaties. 

Prijs: 1,19 euro & 99 eurocent.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app bevat heel erg veel situaties waardoor je dus voor zowat alles wat je meemaakt in het leven een engel kan vinden. Die biedt je vervolgens advies en houvast zodat je beter met zo'n situatie om kunt gaan.
Minpunten: De app is nogal gedateerd waardoor-ie regelmatig vastloopt en uitvalt. 
Waar voor je geld: Ja, de app heeft geen reclames en ook geen vervelende notificaties.

3. Bible-Fit

De app Bible Fit biedt Bijbelverzen en verhalen aan rond allerlei thema’s. Voordat je aan de slag gaat, is het slim om de Nederlandse versie te downloaden (doe dit op je wifi-netwerk, anders kost het je data en dat is zonde) Er zijn drie categorieën: ‘Wat is er gebeurd?’, ‘Hoe voel je je?’ en ‘Lees de bijbel’. De twee persoonlijke categorieën zijn weer onder te verdelen in verschillende onderwerpen die je in het dagelijks mee maakt. Zoals ‘Ik heb verdriet’, ‘Ik ben eenzaam’, ‘Ik ben jaloers’ en nog veel meer. De gevoelens en vragen worden beantwoord met Bijbelteksten, zodat je jouw geloof kunt toepassen in deze situaties.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app is erg fijn in gebruik. Alles is ontzettend duidelijk. Daarnaast kun je jouw vragen direct toepassen.
Minpunten: De app sluit soms uit het niets zichzelf af door een bug.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

4. BuddhistMeditation

Deze app is eigenlijk een verrijking voor het mediteren. Dit staat natuurlijk wel centraal in het geloof om de geest beter te leren begrijpen, te leren beheersen en onszelf positief te ontwikkelen. Maar de app voelt meer als  een muziekbibliotheek dan een app die kan helpen met het geloof. De app bevat verschillende nummers die je zelf kunt finetunen door geluiden toe te voegen. Er zit ook een timer in de app die je een seintje zou moeten geven wanneer het tijd is om te mediteren, maar jammer genoeg werkt deze niet als je de app niet open hebt staan.

Prijs: gratis. Als je 4,49 betaalt krijg je toegang tot alle geluiden in de app.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Prettig dat je bepaalde geluiden zelf harder of zachter kunt zetten. Op deze manier kun je de perfecte mix maken waarbij jij tot je zelf kunt keren.
Minpunten: Ik mis toch echt dat beetje extra’s. Het voelt nu meer als een mediteermuziek-app dan een app voor het geloof. Jammer. Daarnaast kost de app vrij veel data als je deze niet op wifi gebruikt.
Waar voor je geld: Nee, ik zou het er niet voor over hebben.

5. Muslim Pro

Voordat je de app Muslim Pro volledig wil gebruiken, moet je een aantal standaard dingen instellen zoals je locatie maar ook of je notificaties wilt ontvangen van de gebedstijden. Dit kun je achteraf nog allemaal aanpassen. De app biedt een fijn beginscherm met alle features die er zijn. Van ‘Qibla’ tot ‘Halal Plaatsen’, van ‘Makkah live’ tot je ‘Persoonlijke tracker'. Uiteraard vind je ook de Koran terug in de app. Voor een schappelijk bedrag kun je de Koran offline lezen en luisteren.

Prijs: gratis. Voor extra features en geen reclame betaal je een bedrag van 9,99 per jaar of 1,99 per maand.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Het is een supervolledige app. Van het bijhouden van je persoonlijke gebeden tot inspirerende quotes. Maar ook interessant nieuws of de mogelijkheid om iets te delen met de community.
Minpunten: De hoeveelheid reclame in de app.
Waar voor je geld: Absoluut. Je betaalt eenmalig 9,99 voor een jaar om geen advertenties te zien en je kunt de Koran offline lezen en luisteren. 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World en maakt tech vlogs voor Libelle TV. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van