Van onze partner Velux

Zo creëer je in één klap meer daglicht en ruimte

09 april 2019 11:08 Aangepast: 09 april 2019 11:17

In Delfgauw woont Dennis samen met zijn vrouw Caroline en twee zoons. Ze vonden de woonkamer altijd al aan de kleine kant en toen ze bij de buren zagen hoeveel extra ruimte een uitbouw oplevert, besloten ook zij hun woonkamer 2,5 meter uit te bouwen. Maar een ding wilden ze anders: meer licht.

Om te zorgen voor extra daglicht en frisse lucht kozen ze voor twee VELUX dakramen bovenop het platte dak van de uitbouw. Hierdoor komt het licht verder de woning binnen. Dat is niet alleen fijn, het is ook nog eens gezond. Uit onderzoek van de World Health Organization blijkt namelijk dat de westerse mens maar liefst 90% van zijn of haar tijd binnen doorbrengt. De ‘Indoor Generation’ komt hierdoor wel erg weinig in aanraking met daglicht en frisse lucht. Door meer licht en lucht je huis binnen te laten komen, breng je buiten naar binnen en creëer je een gezonder binnenklimaat. 

Automatisch

Vorig jaar heeft het gezin de dakramen uitgebreid en geoptimaliseerd met VELUX ACTIVE. Een systeem dat automatisch de ramen opent en sluit en de raamdecoratie bedient. Is het warm? Dan zorgt het systeem ervoor dat er geventileerd wordt. Maar ook als de CO2-waarde in huis te hoog is, gaan de dakramen automatisch open. Het systeem is zelfs zo slim dat het rekening houdt met regen, dankzij regensensoren. Die zorgen ervoor dat de dakramen bij regen sluiten zonder dat je ernaar om hoeft te kijken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore