Media

Achter de Schermen: Patricia van Haastrecht

07 maart 2019 14:11 Aangepast: 18 maart 2019 11:38

The Voice-finalist Patricia van Haastrecht zet alles opzij voor haar zangcarrière, te beginnen met een concert in Tivoli. Ze wil wat minder scrollen en typen en wat meer om zich heen kijken.

Op welke talentenjachtshow raak je zelf nooit uitgekeken?

“Ik kijk niet ontzettend veel tv, maar uiteraard blijf ik The voice of Holland altijd wel zijdelings volgen. Vooral de Blind Auditions, na een korte introductie van een zanger of zangeres meteen horen hoe iemands stem klinkt en ontdekken of en hoe het me raakt, vind ik heel leuk. 

Voor welke recente film moet iedereen nu naar de bioscoop rennen?

A Star is Born! Ik hou van lange romantische films en vond de muziek al fantastisch voordat ik de film gezien had. Omdat ik de struggles in de muziekwereld - die in het verhaal verwerkt zitten - wel herken, pakte de film me meer dan andere films. Daarnaast hoor ik iedereen over Bohemian Rhapsody, dus daar ga ik zelf denk ik nog even een sprintje voor trekken naar de bios.”

Wat luister je in de file en wat als je juist door wil rijden?

“Ik heb geen auto! Haha. Ik kan me voorstellen dat ik in de file wat rustigere muziek aan zou zetten, Sublime FM, en als ik door zou willen rijden Radio 538 erin zou knallen.”

Hoe blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld?

“Ik gebruik op dit moment vooral apps, met name Nu.nl en RTL Boulevard. Vroeger keek ik altijd om acht uur naar het Journaal, maar door mijn onregelmatige leefritme lukt me dat al jaren niet meer. Stiekem mis ik dat af en toe wel.”

Social media: verruwing of verrijking? En wat gebruik je zelf?

“Oeh, moeilijke. Verrijking als het juist wordt gebruikt. Ik gebruik Instagram en Facebook heel veel en merk dat ik er altijd wat onrustig van word. Mijn duim vertoont zelfs kuren van het vele typen en scrollen. En tegelijkertijd is het fantastisch dat ik zo close in contact kan zijn mensen die ik anders niet vaak zou zien of spreken en dat ik het publiek dat van mijn stem en muziek houdt op een hele directe manier kan bereiken. 

Waar ik absoluut niet van hou is de schone schijn die iedereen op social media lijkt te moeten ophouden. Ik probeer af en toe op een positieve manier ook de wat minder mooie kanten van mijn leven te delen, anders vind ik het plaatje niet compleet.”

TV op de slaapkamer?

“Ik woon in een studio, dus ja, de tv staat in dezelfde ruimte, maar ik kijk nooit tv vanuit mijn bed. Dan ga ik óf languit op de bank, óf ik pak mijn laptop als ik in bed wil blijven.”

Net thuis na een optreden, nog even een serie kijken of gelijk naar bed?

“Meestal zit ik nog een tijd op mijn telefoon en lees ik daarna een boek om even los te komen van het staren naar mijn telefoonschermpje. Een serie kijken doe ik daarom niet snel op zo'n moment - dan zou ik weer naar een scherm liggen staren en slaap ik slechter.”

Wel eens een datingapp gebruikt? En, beviel het?

“Jazeker, Tinder en happn! En ik ben tot de conclusie gekomen dat het voor mij niet werkt. Ik zie en voel in real-life echt meteen of ik een connectie met iemand heb en dat viel via de datingapps volledig weg. Daarnaast stoorde het me dat ik er nóg meer door op mijn telefoon zat terwijl de liefde van mijn leven misschien op dat moment net voorbij liep. Geen succes voor mij dus.”

Welke zanger of zangeres heeft onlangs indruk op je gemaakt en waarom?

“Lady Gaga! Haar meest recente muziek, stem, appearance, rol in de film A Star is Born - ze raakt me enorm en weerspiegelt op dit moment het best wie ik wil zijn als zangeres. Een grote inspiratiebron dus!”

 

Patricia van Haastrecht staat vrijdag 10 mei in Tivoli, Utrecht. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore