Lifestyle

Achter de schermen: Pip Pellens

07 februari 2019 11:09 Aangepast: 08 februari 2019 12:29

In deze rubriek vragen we BN'ers naar hun favoriete series, niet te missen apps en guilty pleasures. Voormalig GTST-ster Pip Pellens staat binnenkort solo in het theater met de voorstelling ‘Pip Goes Offline’ waarin ze een leven onderzoekt zónder telefoon, apps en internet.

Wat gaf jou het zetje om ‘offline’ te gaan?

“Ik werd er gek van en kreeg letterlijk migraine van de hele dag op m’n telefoon zitten. Dan was ik door m’n tijdlijn aan het scrollen en dacht: dit heb ik allemaal al gezien. Waarom kijk ik hier nog een keer naar? In mijn omgeving bestond datzelfde gevoel. Toen besloot ik om te kijken of ik dat kon toppen.”

Hoe blijf je je telefoon de baas? Uitzetten, negeren?

“Ik heb alle meldingen uitgezet en het scherm vaak op zwart-wit staan. De enige melding die ik krijg is als ik gebeld word. Met een scherm zonder berichtjes lukt het beter om de prikkels van de verslaving tegen te gaan. Want dat is het: een verslaving.”

Telefoon in de slaapkamer?

“Nee, ’s avonds leggen we ze op een tafeltje, op stil. En daar blijven ze liggen tot de volgende ochtend.”

Wat is je guilty pleasure?

“Netflix en Britney Spears. Al schaam ik me daar niet echt voor. Ik heb niet echt een guilty pleasure.”

Welke nieuwssites check je geregeld?

“Sinds ik offline ben gegaan, hebben we de krant. Een echte papieren krant, de NRC. Dat helpt onwijs. Online scroll je makkelijk door. Van papier lees ik eerder dingen waar ik anders aan voorbij was gegaan.”

Favoriete comedy?

“How I Met Your Mother vind ik echt geweldig. De rollen zijn heel goed maar het verhaal zit ook heel slim en mekaar. Daarnaast vind ik Modern Family leuk.”

Wat luister je in de file en wat juist als je haast hebt?

“Het klinkt heel nerderig maar in de auto luister ik graag BNR. Je hoeft niet op te letten, maar het kan wel. Dus ook als je uitgetunet bent, kun je af en toe even aanhaken. Mijn vriend heeft BNR ooit aangezet. En daar is het bij gebleven. Qua muziek ben ik helemaal into The Greatest Showman met liedjes uit de musical. Die moet je echt zien trouwens.”

Ooit een datingapp gebruikt?

“Nee, maar ik help wel af en toe een vriendinnetje. Als we ’s avonds een wijntje drinken, krijg ik haar telefoon en dan mag ik kiezen met wie ze op date gaat. Echt heerlijk. Vooral omdat het niet voor mezelf is.”

Social media, verrijking of vernieling?

“Je kunt er heel creatief op zijn of eerlijk. Maar ik heb het idee dat niemand dat toch echt durft. Iedereen heeft het de hele tijd over authenticiteit. Maar uiteindelijk gaat het om de likes. Dus eerder vernieling. Ik zit zelf wel op Instagram trouwens. De meeste mensen die ik volg ken ik. Behalve Beyoncé. Die ken ik helaas niet.”

Welk boek of film raakte je en waarom?

“Ik heb net ‘De Leerschool’ gelezen, een waargebeurd verhaal over een meisje dat in Idaho opgroeit in een extreem Mormoons gezin. Het verhaal gaat erover dat ze zich los maakt van haar achtergrond en gaat studeren. Vooral indrukwekkend omdat het allemaal echt gebeurt is.”

TV op de slaapkamer?

“Vroeger wel, nu niet meer. En die komt er ook niet meer in.”

Wat wil je echt nooit meer zien?

“Achter Gesloten deuren, een semi-reality serie waarin waargebeurde dingen worden nagespeeld. Het wordt gemaakt met acteurs die niet heel vaak spelen waardoor het niet heel natuurlijk overkomt. Misschien is dat tegelijk wel mijn guilty pleasure. Want ik kijk wel.”  

De speellijst van 'Pip Goes Offline'

Matthijs van der Pol

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`