Appreview

Geef je goede voornemens vleugels met deze apps

02 januari 2019 19:30 Aangepast: 04 januari 2019 11:16

Het nieuwe jaar is begonnen en je hebt vast een paar goede voornemens waar jij je dit jaar aan wilt houden. Goede voornemens die een gewoonte moeten worden. Deze vijf apps geven je graag een duwtje in de rug, of het nu is om je spaardoelen te halen, een paar kilo's af te vallen of gezonder te leven.

1. Detox je lijf met 7 Day Juice Detox

Na een maand vol met allerlei lekkernijen zoals kruidnoten, chocoladeletters, kerstkransjes en uitgebreide kerstdiners kun je wel een detox gebruiken. Omdat een juice detox niet altijd even makkelijk is - en vaak ook best duur - helpt de app 7 Day Juice Detox je een handje. 

De app schotelt je een zevendaags menu voor. Iedere dag krijg je te zien welke drie sapjes voor je op het menu staan inclusief een recept. Alle ingrediënten van het recepten kun je weer super makkelijk op je boodschappenlijstje zetten. Het enige wat jij hoeft te doen, is de boodschappen halen en je juicer aan het werk zetten! 

Prijs: Gratis, maar je hebt wel een juicer nodig. Voor 2,98 euro kun je de advertenties in de app trouwens verwijderen.
Beschikbaar voor: iOS & Android
Pluspunten: Supersimpele app die boordevol verschillende soorten stapjes staat.
Minpunten: Dat je er een juicer voor moet hebben of aanschaffen, maar de app verwijst je door naar verschillende webshops waar je er eentje kunt bestellen. 
Waar voor je geld: De gratis versie is prima. De advertenties die in de app zitten, zijn niet heel storend. 

2. Kom van die telefoon af met Mute

Is een van je doelen van 2019 om je telefoon wat minder te gebruiken? Maar heb je jezelf afgelopen week al weer betrapt dat je 'm er toch steeds even bij pakt? Herkenbaar! De app ‘Mute’ laat je zien hoevaak je jouw telefoon oppakt en hoeveel tijd je er nu eigenlijk aan kwijt bent. Maar je krijgt ook challenges waarbij Mute je uitdaagt om bijvoorbeeld vanaf 7 uur ’s avonds niet meer op je telefoon te zitten. Daarnaast stuurt de app je motiverende berichten om je te vertellen dat je bijvoorbeeld maar liefst 3 uur lang niet op je telefoon hebt gezeten.  

Prijs: Gratis, voor de Premium-versie betaal je 8,99 euro per maand. 
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: De app ziet er erg mooi uit en zit bomvol verschillende mogelijkheden om minder op je telefoon te zitten.
Minpunten: De app stuurt je notificaties en dat is natuurlijk wel een tikkeltje krom, als het doel juist is om zo min mogelijk op je telefoon te kijken. Daarnaast werkt de app op de achtergrond en gaat je batterij hierdoor een stuk sneller leeg dan normaal. 
Waar voor je geld: Om jezelf te motiveren om minder op je telefoon te zitten, kan het slim zijn om de app één maand uit te proberen. Maar 8,99 euro per maand vind ik best wel prijzig, zeker als het gaat om minder op je telefoon zitten en je dan juist betaalt voor een app!

3. Haal je spaardoelen met Spendee

Ieder jaar weer heb ik als doel om meer te sparen en minder geld uit te geven aan nutteloze dingen (lees: schoenen, schoenen en nog meer schoenen). Dus ieder jaar weer maak ik aan het begin van het jaar de balans voor mezelf op met Spendee. Je vult in deze app in wat je inkomsten zijn en vanaf dat moment houd je ook precies bij wat er uitgaat. De app geeft je een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven aan de hand van verschillende statistieken. Nu is het alleen nog aan jezelf... 

Prijs: Gratis, de app heeft wel in-app aankopen. Zo kun je voor 3,99 euro per maand upgraden naar een maandelijks plan.
Beschikbaar voor: iOS & Android
Pluspunten: De app ziet er mooi uit en als je ‘m upgrade naar een Premium-account kun je jouw bankrekening koppelen zodat uitgaven automatisch worden bijgehouden voor je.
Minpunten: Het syncen met je bankrekening gaat niet altijd even soepel, waardoor je overzicht niet altijd up to date is en het soms handiger is om alles handmatig in te voeren. Maar als je veel uitgeeft, is dat een behoorlijke opgave.
Waar voor je geld: Ja.

4. Doorbreek je dagelijkse routine met Wakeout

De app Wakeout zorgt ervoor dat je heel 2019 lekker in je vel gaat voelen. De app geeft je kleine duwtjes in de rug wanneer jij ze het hardste nodig hebt. Je geeft zelf aan wat je gezondheidsdoel is. Dat kan bijvoorbeeld ‘minder stress’ zijn maar ook ‘RSI voorkomen’. De app zorgt ervoor dat je per dag 4 routines doorloopt. Bijvoorbeeld een workout voor je tenen die 7 minuten duurt. Of een mini workout van 2 minuten waarbij je jouw armen en handen even actief laat bewegen. In de app kun je verder reminders instellen voor een actievere pauze of een stress-ontspan-momentje. De app houdt verder alles netjes voor je bij zodat je een fijn overzicht krijgt van je dagelijkse activiteiten. 

Prijs: Je kan de app 7 dagen gratis uitproberen, daarna betaal je of 1,99 euro per maand of voor een jaar 11,99.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Handig als je een drukke baan hebt en af en toe echt even je benen wil strekken of de stress van je af wilt schudden. In de app staan 320+ comfortabele oefeningen.
Minpunten: De app geeft je alleen tips voor activiteiten en geen motiverende berichten.
Waar voor je geld: Als je de behoefte hebt om op een subtiele manier actiever te zijn tijdens je dag, zou deze app een extra boost kunnen zijn. Maar persoonlijk zou ik je adviseren om lekker een rondje te gaan lopen in plaats van workouts te doen met je telefoon. 

5. Een gezonder en sterker lichaam met 8fit

Een standaard goed voornemen is toch wel een gezondere levensstijl en daarbij ook de benodigde kilo’s afvallen of gespierder worden. Nu weten we allemaal dat je naast sporten ook gezond moet eten om je doelen te halen. Deze app combineert beide. Allereerst geef je in de app aan wat je gewicht is en wat je doel voor 2019 is. Aan de hand daarvan krijg je een op maat gemaakt work-out- en meal-plan. De oefeningen worden in de app allemaal voor gedaan aan de hand van video’s en geschreven uitleg. De gerechten zien er allemaal heerlijk uit en ook deze kun je bereiden aan de hand van verschillende stappen. 

Prijs: Je betaalt 50 euro per maand voor een 12 maanden plan. Of 30 euro voor een 3 maanden doel. Je krijgt een proefperiode van 14 dagen om te kijken of de app iets voor je is. 
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Een superfijne, overzichtelijke app die sport met eten combineert. De gerechten zien er overheerlijk uit en de oefeningen zijn makkelijk thuis te doen.
Minpunten: Je moet een profiel aanmaken door bijvoorbeeld te connecten met Facebook. De app is verder volledig in het Engels.
Waar voor je geld: Als je doorzettingsvermogen hebt, kun je voor 30 euro binnen 3 maanden zeker een aantal kilo’s verliezen. Moet je je wel aan het plan houden! 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore