Ga naar de inhoud
Cadeautjes

Geen pakpapier? Geen paniek!

Beeld © GettyImages

Heb je weer eens te veel cadeautjes gekocht, iets te weinig inpakpapier ingeslagen of gewoon zin in een middagje lekker fröbelen? Dan zijn deze originele inpaktips van Eigen Huis & Tuin voor jou!

1. Kranten en magazines

Ze zeggen dat de krant van gisteren oud nieuws is, maar wij weten er wel raad mee. Hoe leuk is het om je cadeau in te pakken met een oude krant? De zwart/wit look is erg tof, en met een mooie strik (of gewoon een stukje keukentouw en een mooi hulstblaadje eraan) is het helemaal af. Let wel op welke pagina je gebruikt, slecht nieuws op je cadeau is minder leuk.

Ga je toch voor wat meer kleur? Je hebt vast nog wel een oud magazine liggen ergens. Kies de mooiste pagina uit en gebruik deze als inpakpapier. En je bent gelijk aan het recyclen, mooi meegenomen!

2. In een theedoek of mooi servet

Gebruik een mooi servet of een leuke theedoek om je cadeau in te pakken. Dit ziet er superleuk uit en oogt ook nog eens erg luxe. Zorg wel dat je een nieuwe of een schone doek gebruikt, vlekken maken je cadeau toch een stuk minder luxe. Deze duurzame manier van inpakken wordt al voor lange tijd gebruikt in Japan. Dit heet daar Furoshiki. Het cadeau wordt dan gewikkeld in een mooie doek, de ontvanger geeft de doek vervolgens weer terug aan de gever. Zo blijft je het ‘inpakpapier’ hergebruiken, lekker bezig!

3. Een oude doos

Een oude doos is ook een leuke, en duurzame manier van inpakken. Teken wat leuks op de doos, of beplak 'm met leuk papier. Je kan de doos ook kaal laten, de karton kleur kan met wat decoratie onwijs mooi zijn! Stop dan het cadeau erin met wat feestelijke vulling (confetti? Altijd leuk!), en tada: je cadeau is ingepakt. Decoreer de doos met een strik, of een takje groen en niemand merkt dat dit allemaal last minute gedaan is.

4. Papier uitprinten

Dit werkt het best voor kleinere cadeaus, maar print je eigen inpakpapier uit! Zoek een leuk printje op internet en gebruik deze voor het inpakken. Geef je bijvoorbeeld een cadeau aan een muziekliefhebber? Gebruik dan muziekpapier van een bijpassend liedje, óf gebruik een wit velletje papier en teken er zelfs wat leuks op. Persoonlijker kan haast niet!

5. In een oude landkaart

Is de ontvanger van jouw cadeau een echte wereldreiziger? Gebruik dan een oude landkaart als inpakpapier. Een kaart is meestal een enorm stuk papier, dus ook grotere cadeaus kan je hiermee inpakken! De kleurtjes van de kaart geven het cadeau ook nog een een hele vrolijke look. Een oud stratenboek of de wegenatlas werkt trouwens ook.

Tip: decoreer je cadeaus met wat lint, touw of groen. Een takje op je cadeau heeft een heel leuk effect. Zo ziet je cadeau er nóg leuker uit

Fotocredits
Header: Freestocks.org
Foto 1: 30Something Urban Girl
Foto 2: Hilary L Hahn
Foto 3: Alizabeth Rinner
Foto 4: Miss Mustard
Foto 5: Style me Pretty

Alles voor een feestelijk huis vind je op Eigen Huis & Tuin!