Appreview

Alles veilig opslaan in je telefoon

22 november 2018 11:19 Aangepast: 23 november 2018 14:42

Dit weekend is het Nationale 'Verander je wachtwoord dag', maar dat is tegenwoordig best een karwei omdat je werkelijk overal een wachtwoord voor nodig hebt. Grote kans dat je daarom ook voor veel diensten hetzelfde wachtwoord gebruikt, en dat is eigenlijk helemaal niet zo slim. Om alvast orde op zaken te stellen heb ik een paar apps op een rij gezet waarmee je al je wachtwoorden kunt managen en je telefoon goed geback-upt is, mocht er ooit iets mee gebeuren!

1. 1Password

De app 1Password is een van de betere wachtwoordmanagers die er zijn. Het is een soort van digitale kluis die je wachtwoorden beveiligt. Aan jou de taak om maar 1 wachtwoord te onthouden in plaats van die honderden andere. 1Password bedenkt trouwens super ingewikkelde wachtwoorden voor je, zodat jij die ten eerst niet hoeft te verzinnen en ten tweede niet te onthouden (yay!). Je hoeft hier dus nooit meer zorgen te maken over of je nu een hoofdletter B of een 5 moet typen, een komma, uitroepteken of een hekje. 1Password onthoudt het voor je en dat is fijn want het zijn namelijk vaak wachtwoorden die je zelf echt onmogelijk kunt onthouden. Sterker nog, je hoeft ze zelfs nooit meer in te tikken. 

Prijs: 3,- euro per maand.
Beschikbaar voor:  iOS, Android & Desktop
Pluspunten: Naast wachtwoorden, kun je ook verzekeringspapieren, belangrijke e-mails en documenten bewaren. 
Minpunten: Je hebt nog steeds één heel goed wachtwoord nodig!
Waar voor je geld: Ja.

2. Lastpass

Een andere wachtwoorddienst die jouw wachtwoorden en geheimen codes bewaart, is de app Lastpass. Behalve wachtwoorden kun je in ook in deze app nog andere belangrijke documenten opslaan. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringsgegevens, lidmaatschappen of misschien wel een geheim project. Al deze documenten zullen via Lastpass worden beveiligd zodat alleen jij er toegang tot hebt.

Prijs: Gratis, wil je gebruik maken van alle functionaliteiten en meer opslagruimte dan betaal je 2 dollar per maand.
Beschikbaar voor: iOS, Android & Desktop
Pluspunten: Prima app die je op al je apparaten kunt gebruiken. 
Minpunten: Geen.
Waar voor je geld: Niet per se nodig, maar als je voor een premium-account gaat, is het de 2 euro per maand absoluut waard.

3. Photo Comfort

Ken je dat, dat je op zoek bent naar een foto, maar 'm nergens in je fotorol kunt vinden? Of dat je het wel fijn zou vinden als je mapjes had met foto's van bijvoorbeeld vakanties zodat je niet steeds je hele fotobestand hoeft te doorspitten. Zoekt allemaal net wat makkelijk. Photo Comfort zorgt ervoor dat je foto's lekker georganiseerd zijn en dat je vliegensvlug alles vind. Maak mapjes aan, verwijder gedupliceerde foto’s in je ongeorganiseerde map en schoon zo je fotorol op. Ook handig: de mogelijkheid om foto’s te comprimeren om zo meer ruimte te creëren op je telefoon, al vind ik dat zelf eigenlijk altijd een beetje zonde.

Prijs: 3,99 euro.
Beschikbaar voor: iOS 
Pluspunten: Lekker georganiseerde app waarin je super snel alles vindt.
Minpunten: Alle foto's die je al hebt, moet je eerst nog allemaal gaan organiseren. Als je 13.545 foto's op je filmrol hebt staan, dan is dat een behoorlijk pittig klusje. Wel weer leuk herinneringen ophalen!
Waar voor je geld: Voor het comprimeren van foto's is de app heel erg fijn en is het de 3,99 euro wel waard.

4. Google Photos

Mijn favoriete app om foto’s te organiseren en back-uppen, blijft toch wel Google Photos. Deze app organiseert automatisch al mijn mooie momenten en maakt ook iedere keer als ik op wifi kom een back-up. Mocht mijn telefoon kapot gaan, of iemand 'm stelen, dan heb ik toch nog al mijn foto's. Een extra leuk dingetje aan deze app is dat ik dat ik iedere dag een melding krijg met foto's van vorig jaar of een fijne herinnering. Zo zie je toch nog foto's die je misschien wel helemaal vergeten was!

Prijs: Gratis, al kom je wel aan het betalen als de ‘cloud’ vol zit. Dan betaal je 1,99 euro voor 100 GB in totaal.
Beschikbaar voor: iOS, Android & Desktop
Pluspunten: Je foto’s worden gekoppeld aan je gmail-account, waardoor je overal ter wereld je foto’s ter beschikking hebt en ze dus ook snel kunt downloaden op bijvoorbeeld je computer.
Minpunten: Nog niet ontdekt. 
Waar voor je geld: Absoluut. 1,99 euro per maand of 19,99 per jaar voor het back-uppen van al je mooie momenten. Dat is het mij in ieder geval absoluut waard. 

5. Super Backup & Restore

Je hebt een nieuwe Android-telefoon en je wilt graag ál je data overzetten, zelfs die van bepaalde apps. Dat is soms best lastig, zeker als je bij die apps nooit een account hebt aangemaakt en dus eigenlijk alles op je telefoon opslaat (denk hierbij bijvoorbeeld aan een spelletjesapp als Candy Crush). Ga je switchen naar een nieuwe telefoon, raak je al deze data kwijt. Zonde! De app Super Backup & Restore zorgt ervoor dat alle apps hun data behouden zodat je zonder probleem kunt overzetten. Maar je kunt er ook voor kiezen om smsjes, contacten en andere belangrijke data van je telefoon op te slaan in deze app. Mocht je telefoon ooit kapot gaan, kan je gewoon nog bij al die data. 

Prijs: gratis
Beschikbaar voor:  Android
Pluspunten: Super snel met één app al je data back-uppen.
Minpunten: Alle back-ups die je met deze app maakt, moet je vervolgens wel weer op een andere plek opslaan. Zoals bijvoorbeeld Google Drive, Dropbox of een andere cloud-service. Dan is het soms toch prettiger om direct via deze apps een back-up te maken van documenten en dergelijke.
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore