Van onze partner NS

Uren genieten in Utrecht

10 oktober 2018 14:18 Aangepast: 18 oktober 2018 14:02

Allebei zijn we de akela in ons gezin, mijn vriendin Susanne en ik. Maar als we een dagje samen uit gaan, zijn we liever lui dan moe. En dus spreken we af op Amsterdam Centraal, vanwaar we ons rechtstreeks met de trein het bruisende shoppingcentrum van Utrecht in laten rijden. 

Shoppen in Hoog Catharijne
We worden door NS op onze wenken bediend, want nog geen half uur later staan we uitgerust en wel in het Dubai van de Lage Landen, oftewel: Hoog Catharijne. De laatste keer dat ik hier was, we hebben het over een paar jaar terug, was dit nog een achenebbisj optrekje met stoffige winkels en vadsige eettenten. Nee, dan nu! Statige etalages glimmen ons tegemoet en vooral de home-varianten van Zara en Sissy-Boy zijn erg fijn.

Susanne en Hanneke zijn er klaar voor... Susanne en Hanneke zijn er klaar voor...

Jurken passen en terrassen
Eerst een rondje grachten. Wat is Utrecht gezellig! Op sommige plekken kun je met een trapje naar beneden, over smalle treden met ingesleten pas, om heerlijk neer te ploffen op een terras aan het water. Wij genieten vooral van het bovenaanzicht en schieten ondertussen de ene na de andere winkel binnen op de Oudegracht. Hier wemelt het van de winkelreuzen. We passen jurken, wurmen onze warme voeten in te krappe hakjes en ploffen uiteindelijk neer op het terras van Orloff (aan ’t Wed is dat, een heerlijke stukje Utrecht vol kroegen en terrasjes, net achter de gracht) voor een lunch met thee en kroketten.

Met volle magen en de eerste scores op zak – zo deden we onszelf allebei een fijn sieraad cadeau bij & Other Stories op de Oudegracht en draagt Suus nu voor het eerst sinds jaren weer oorbellen! -  besluiten we de grachten achter ons te laten en onze shopping spree voort te zetten.

Shop-hotspots
Wat is het zalig, zo’n dagje met z’n twee. We besluiten dat het nog lang niet genoeg is, roepen zelfs dat we vanavond nog wel naar de bioscoop gaan en stappen uiteindelijk richting Neude. De grachten zijn immers mooi, maar Utrecht heeft nog zo veel meer moois. Onderweg komen we bijvoorbeeld deze pareltjes tegen:

Daen’s
Is het nou een winkel? Of een café? Of toch een hotel? Het maakt ook niet uit, want bij Daen’s hoeven we niet te kiezen. Hebberig worden we er wel van, Suus en ik. Boekjes, vaasjes, shirtjes en verrukkelijk taartjes (waarom ga ik ineens verkleinwoorden gebruiken als ik enthousiast ben?), het liefst rekenen we alles af. Korte Minrebroederstraat 13-17

Concept store Daen's Concept store Daen's

Hutspot
Kopen en knippen, dat is het concept bij Hutspot. Tussen al die toffe woonspulletjes huist namelijk ook een kapper. Wij kiezen voor de shortcut en snuffelen alleen wat rond, maar voor een volgende keer is een uurtje in die stoel hier zeker een goed idee. Genoeg moois te zien bij Hutspot! Vinkenburgstraat 19

Hutspot Hutspot

Bolia

Zoals dat wel vaker gaat, staan we in de helft van de winkels toch ook voor de kinderen te neuzen. Maar Bolia is toch echt voor ons. Wooninspiratie in ons favoriete grijs met wit, hier worden we blij van! Hebben we echt iets nodig? Nee, niet direct. Maar fijn is ’t wel! Oudkerkhof 25

Woonwinkel Bolia Woonwinkel Bolia

Gedurende de dag kletsen we uitgebreid bij. Wat is het heerlijk om even samen op pad te zijn. Zonder kinderen, zonder drukte. De Utrechtse Dom slaat zes uur, maar wij besluiten zonder overleg om een trein later te pakken. We maken het feest compleet bij Oudaen op de gracht, waar we onszelf trakteren op verrukkelijke gin tonics en heerlijke borrelhappen.

Als de avond valt lopen we, een tikkeltje rozig van zon, gin en plezier, weer terug naar Utrecht Centraal. Tassen vol, hoofd leeg. Die bios hebben we niet meer gered, maar wat geeft het. We komen hier vast nog eens terug en dan gaan we naar de Springhaver, een kleine bioscoop met twee zaaltjes en een eetcafé.

Voor nu is het goed. Moe maar voldaan worden we weer keurig naar het noorden teruggereden. De terugreis per trein is de perfect afsluiter van een heerlijke dag. We bekijken al onze aankopen uitgebreid en leggen onze agenda’s naast elkaar om meteen het volgende dagje uit met de trein te plannen. Het leven is mooi!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`