Lifestyle

Worstfans opgelet: Brandt & Levie komen met een abonnement

03 november 2017 13:38 Aangepast: 03 november 2017 16:46
Oprichters Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie. Beeld © Brandt&Levie

De hippe worstenmakers Brandt & Levie hebben naast hun recent geopende webshop nu een worstenabonnement gelanceerd. Tot nu toe lagen hun worsten alleen bij speciaalzaken. "Er kwam zoveel vraag uit heel Nederland, dat dit een logische stap is."

Met de webshop omzeilen de worstenmakers verkoop via supermarkten. "Al sluiten we niet uit dat we in de toekomst wel in hun schappen liggen", zegt oprichter Geert van Wersch. Klanten kunnen twee keer per week bestellen, bezorgen gebeurt door hele Nederland - op de Waddeneilanden na.

Pakketje droge worst

Het worstenabonnement is vooral een extra service. Klanten krijgen om de twee maanden een pakket thuis geleverd (prijs: 45 euro) met verse en droge worsten, vers vlees, gedroogde en bereide vleeswaren zoals pulled pork, gesneden achterham en spek. Allemaal gemaakt van 'goed gehouden Nederlands varken'.

Van Wersch: "Klanten ontdekken zo nieuwe smaken en we kunnen worsten testen die nog niet in de winkel leggen. Met het pakket kunnen we een echte worsten-community opbouwen."   

Modderpoelen

Brandt & Levie werd in 2011 door drie bevriende chefs opgericht. Hun doel: mensen inspireren beter vlees te eten van varkens die goed gehouden zijn. In het assortiment zit worst met venkelzaad en rode wijn, worst met pompoen en hazelnoot, en worst met truffel. Maar ook rookworsten, pancetta en handzeep van varkensvet.  

De worstenmakers zien er op toe dat de varkens die ze slachten - ze werken nauw samen met vijf Nederlandse boeren - een fijn leven hebben. Dat wil zeggen dat ze moeten kunnen opgroeien bij de moeder, naar buiten kunnen en genoeg modderpoelen tot hun beschikking hebben.

Internationale ambitie

Twee jaar geleden verhuisden de vrienden met hun bedrijf naar een groter pand. "We groeien, ook internationaal." Op een eventueel succes van het worstabonnement zijn ze 'zeker uitgerust'. 

Naast Nederland verkoopt Brandt & Levie ook aan de Belgische en Duitse markt. Over hoeveel worsten er jaarlijks over de toonbank gaan, wil het bedrijf geen uitspraken doen. 

`