Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Lifestyle

Overleden Corona-baas maakt iedereen in geboortedorp miljonair

25 november 2016 07:35 Aangepast: 25 november 2016 14:37
Beeld © El Mundo León

Hij gold als één van de vaders van het succes van het wereldberoemde Corona-biertje. Antonio Fernández Rodríguez overleed in augustus en heeft zijn geboortedorp postuum getrakteerd op een hele dikke laatste ronde.

UPDATE: Helaas voor de mensen in het dorp, er is geen fortuin voor ze nagelaten. 

Rodríguez groeide op in Cerezales del Condado, een dorpje in het noorden van Spanje. Na zijn emigratie naar Mexico in 1949 ging hij aan de slag bij de plaatselijke bierbrouwer Grupo Modelo. Met Rodriguez aan het roer groeide het bedrijf mede door het succes van Corona uit tot een waar imperium. 

Hij verdiende dan wel een fortuin maar verloochende zijn armoedige afkomst nooit. Hij ontving diverse onderscheidingen in zowel Spanje als Mexico voor zijn liefdadigheidswerk. Maar de grootste gift bewaarde hij voor na zijn dood. 

Ruim twee miljoen per persoon

In augustus overleed Rodríguez op 99-jarige leeftijd in Mexico. Zijn laatste wens was, zo blijkt nu, dat zijn fortuin van 200 miljoen euro werd verdeeld onder de inwoners van Cerezales del Condado. En aangezien dat er slechts tachtig zijn, is nu iedereen in het gehucht miljonair.

"We hebben nooit veel geld gehad", zegt een geëmotioneerde cafébaas tegen de lokale krant. "Ik zou niet weten wat we zonder Antonio hadden moeten doen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van