Lifestyle

Qantas werkt aan langste vlucht: Sydney naar Londen in 20 uur

25 augustus 2017 08:34 Aangepast: 13 november 2017 16:19
Beeld © ANP

Binnen vijf jaar moet er een directe verbinding zijn tussen Sydney en Londen, als het aan de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways ligt. De vlucht zal twintig uur duren, dik twee uur langer dan het huidige wereldrecord.

De vlucht wordt daarmee vier uur korter dan wat je normaal kwijt bent aan de verbinding. Ook vanuit New York moet in 2022 in één keer naar Sydney kunnen worden gevlogen, maakt het bedrijf bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. 

Kanttekening bij het verhaal: op dit moment is er nog geen passagiersvliegtuig dat die afstand daadwerkelijk in één keer kan afleggen met volle bezetting. Qantas is voor de realisatie van het plan daarom afhankelijk van vliegtuigmakers, die zo'n toestel moeten ontwikkelen.

Qantas is wel optimistisch over de haalbaarheid, omdat Boeing en Airbus twee toestellen aan het maken zijn die de afstand mogelijk wel aankunnen, de Airbus A350ULR en Boeing 777X. Airbus heeft al aangegeven de uitdaging te willen aangaan met Qantas.

Langste vlucht

Vliegtuigmakers strijden al langer om het record van de langste passagiersvlucht. Het record staat nu op naam van Qantas, met een rechtstreekse vlucht van 17,5 uur van Doha (Qatar) naar Auckland (Nieuw-Zeeland). In juni heeft United Airlines een langere vlucht van 18 uur aangekondigd, van Los Angeles naar Singapore.

In maart volgend jaar gaat Qantas al direct vanuit Perth naar Londen vliegen; volgens ceo Alan Joyce 'een enorme stap voorwaarts'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore