Lifestyle

Bij Ikea mag je nu ook je eigen eten zelf maken

31 augustus 2016 15:18 Aangepast: 30 juli 2017 12:30
Beeld © ANP

Lekker he, die Zweedse gehaktballetjes die je bij Ikea kunt scoren voordat je je in de winkel stort. Maar in Londen moet je binnenkort niet alleen je kastjes zelf in elkaar zetten, maar je kunt ook je eigen diner in het restaurant bereiden.

In de vestiging in het Londense Shoreditch opent over anderhalve week een pop-up restaurant. Een schroevendraaier en inbussleutel heb je er niet nodig, maar wel een koksmes.

In 38 workshops leer je je eigen eten bereiden, onder de titel The Dining Club. Terwijl je bezig bent kun je luisteren naar een interessante spreker. Zo kun je op 13 september tussen 7 en 8 uur 's avonds leren hoe leuk het is om met het hele gezin te kokkerellen. Verder kun je, bijvoorbeeld, op 16 september horen hoe je snel iets op tafel kunt zetten dat én gezond én lekker is.

Brunch, lunch of diner

Sommige workshops worden maar één keer gegeven, andere zelfs drie keer. Ze vinden plaats tussen 11 uur 's ochtends en acht uur 's avonds. Tijdens de lessen bereid je onder toeziend oog van een echte kok een brunch, lunch of diner met in totaal 20 personen. 

Volgens Ikea wordt er in Groot-Brittannië steeds minder aandacht besteed aan eten maken en samen eten. Daar willen de Zweden wat aan doen.

Meer op rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van