Lifestyle

Voormalige miljoenenvilla van Frits Philips staat te koop

13 september 2016 12:55 Aangepast: 30 juli 2017 10:00
Een deel van de wijnkelder van de villa Beeld © landgoeddewielewaal.com

De voormalige villa van Frits Philips staat te koop voor 'enkele tientallen miljoenen'. Landgoed De Wielewaal in Eindhoven heeft veertig kamers, een sportschool, wijnkelder en een garage voor zes auto's.

Hoeveel geld het huis kost, wil de makelaar niet zeggen. "We hebben er lang over nagedacht of we de prijs wel of niet naar buiten brengen. Onze ervaring leert dat klanten in dit prijssegment liever niet in de krant lezen wat ze er voor betalen. Je moet denken aan enkele tientallen miljoenen", zegt hij.

Na het overlijden van Frits Philips in 2005 nam ondernemer Marc Brouwers het landgoed over. Hij renoveerde het in 2007 grondig. Toch bleef er iets knagen bij Brouwers, vertelt de makelaar ons: een eigen versie van 'De Wielewaal', dat zou mooi zijn. Daarom heeft hij nu besloten om terug te gaan naar zijn roots in de omgeving van Oisterwijk om daar zijn droom waar te maken. Het huis in Eindhoven is in de verkoop gezet, met een eigen site.

Thumbnail

De achterkant van de villa (Foto: landgoeddewielewaal.com)

Wijnkelder en hammenkamer

Wie diepe zakken heeft, maar geen trek heeft in stoflongen en bouwperikelen, kan in Eindhoven zijn hart ophalen. Het huis, met een vloeroppervlak van 2582 vierkante meter, heeft veertig kamers en acht badkamers. Daarnaast is er een privétuin van 142 hectare. Als vanzelfsprekend heeft de villa een zwembad, tennisbaan, beeldentuin en wijnkelder. Daarnaast zit er een grote sportschool in, twee keukens, acht designbadkamers en een garage met ruimte voor zes auto's.

Thumbnail

Wijnkelder (Foto: landgoeddewielewaal.com)

Hoewel de meeste wijnkelders in nieuwere villa's vaak stiekem lijken op een veredelde kruipruimte, is deze ruim 750 vierkante meter groot en voorzien van klimaatkasten. De gebruikte stenen zijn afkomstig van een voormalig kasteel van de Oostenrijkse keizer Frans Jozef I (echtgenoot van keizerin Sissi). Daarnaast zijn er proeflokalen met grote open haarden en luie fauteuils. Wie wat te versnaperen wil, kan even een ommetje maken en terecht in een speciale 'hammenkamer'. 

Thumbnail

Hammenkamer (Foto: landgoeddewielewaal.com)

Daar moet je trouwens niet schrikken als je tegen een gerenoveerde antieke Rolls-Royce aanloopt. "Die is er met de verbouwing van het huis ingezet, tijdens het maken van de wijnkelders. Hij kan er ook niet meer uit, dus die krijg je erbij", vertelt de makelaar. 

Thumbnail

Antieke Rolls Royce (Foto: landgoeddewielewaal.com)

Herenkamer, waar ook Prins Bernhard zat

Soms is het ook prettig om wat zonlicht te zien. Wie nog even in de sfeer wil blijven, kan daarvoor terecht in de authentieke 'herenkamer'. Frits Philips rookte hier vroeger zijn sigaren en dronk er cognac met onder andere zijn goede vriend Prins Bernhard. Of je er nu nog wat rookwaar wil opsteken is maar de vraag: tegenwoordig heeft het met alle jachttrofeeën en Frits-memorabilia veel weg van een mini-museum. 

Thumbnail

De herenkamer. (Foto: landgoeddewielewaal.com)

Plek voor het personeel

Overigens hoef je niet bang te zijn dat je 's avonds gestoord wordt door het personeel. Die sms je gewoon als je wat nodig hebt, want er zijn vier extra woningen verspreid over het landgoed voor hen, of gasten.

En koop er dan meteen nog maar even wat golfkarretjes bij, want dat landgoed is groot...

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van