Nederland

Gevolgen nieuwe belastingplan: zoveel belasting betaal jij volgend jaar

08 december 2015 14:05 Aangepast: 08 december 2015 15:13

Staatssecretaris Wiebes heeft het vernieuwde belastingplan aan de Eerste Kamer gestuurd. Dat betekent dat de vermogensbelasting in 2016 omlaag gaat, voor wie meer dan 21.000 euro heeft. Bereken hoeveel belasting jij volgend jaar gaat betalen in onze tool.

Klik hier om de tool op je smartphone-app te bekijken

Deze tool is door RTL Nieuws en MoneyTalks gemaakt, in samenwerking met de belastingadviseurs van EY. De tool is op 8 december aangepast, om de nieuwste maatregelen te verwerken. 

Deze tool houdt rekening met je eigenwoningforfait, de hypotheekrenteaftrek, de aanpassing van de belastingschijven, arbeidskorting, ouderenkorting, werkbonus, algemene heffingskorting, box 3 vermogen en de ouderentoeslag. Het kan zijn dat jouw persoonlijke situatie toch afwijkt van de informatie in deze tool. 

Deze tool is gemaakt op basis van de adviezen die RTL Z ontving van EY. Deze publicatie bevat informatie in samengevatte vorm en is daarom enkel bedoeld als algemene leidraad. Ze is niet bedoeld om te dienen als een substituut voor gedetailleerd onderzoek of voor het aanwenden van een professioneel oordeel.

Meer op rtlnieuws.nl:

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore