Nederland

Gratis geld uit gulle automaat moet terug, goedschiks of kwaadschiks

20 mei 2016 10:10 Aangepast: 20 mei 2016 11:06

Gratis geld, moeten mensen uit Bemmel een week geleden hebben gedacht. Uit de geldautomaat in de Jumbo rolden briefjes van 50 terwijl ze om 20 euro hadden gevraagd. Maar helaas, het extraatje moet nu terug. De politie geeft de pinners twee weken de tijd.

De geldautomaat was zo gul door een vergissing van een Jumbomedewerker. Hij of zij had het apparaat verkeerd bijgevuld door de cassettes voor 20 euro met briefjes van 50 te vullen. De klanten die afgelopen vrijdag 20 euro opnamen, kregen dus zomaar 30 euro meer. De vergissing zong al snel rond, zegt de politie, waardoor binnen een uur opvallend veel geld werd opgenomen.

Iedereen die te veel heeft gekregen, kan zich bij de bedrijfsleider van de supermarkt melden om de 'vergissing' ongedaan te maken. Een aantal mensen heeft dat volgens de politie al netjes gedaan.

Camerabeelden

Voor degenen die denken dat ze er wel onderuit komen, heeft de politie Lingewaard een vervelende boodschap: Jumbo gaat aangifte doen van diefstal en/of verduistering tegen de klanten die zich niet op tijd komen melden. Wie dat zijn, is op camerabeelden te zien.  

De geldautomaat in de Jumbo is niet van een bank, maar van YourCash, zegt een medewerker. De Jumbo vult het apparaat zelf bij.

`