Nederland

Ziekenhuis Abu Dhabi belooft Nederlandse verplegers gouden bergen

05 februari 2017 22:08 Aangepast: 29 juli 2017 00:00
Beeld © Flickr / Kyle Taylor

Ziekenhuizen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn hard op zoek naar Nederlandse verpleegkundigen. Onderdak wordt verzorgd en het salaris kan oplopen tot 5000 euro netto.

Het Arabische land zit met een groot tekort aan medisch personeel en is daarom in het buitenland aan het werven geslagen. Zo is een recruitmentbureau in Houten ingehuurd om tachtig Nederlandse verpleegkundigen te zoeken voor een nieuwe intensive care-afdeling in een ziekenhuis in Abu Dhabi. 

Van de ziekenbroerders en zusters wordt dan wel twee jaar ervaring gevraagd maar de arbeidsvoorwaarden klinken aantrekkelijk. Het salaris is in vergelijking met Nederland goed te noemen. Netto kan het oplopen tot 5000 euro, met dezelfde opleiding en ervaring krijg je in Nederland minder dan de helft.

Thumbnail

De Cleveland Clinic, het hypermoderne ziekenhuis in Abu Dhabi

Over een woning hoeven de verplegers zich geen zorgen te maken: er wordt gezorgd voor een gemeubileerde appartement. Onkosten voor vervoer worden vergoed en één keer per jaar mag er op kosten van het ziekenhuis naar huis gevlogen worden. 

Behalve verplegers is er ook behoefte aan artsen en paramedici, bij elkaar zijn er 150 vacatures bij vier ziekenhuizen in Dubai en Abu Dhabi. Komend weekend vindt in Houten de 21e Emigratiebeurs plaats waar onder meer ziekenhuizen uit de hele wereld zich presenteren aan potentiële werknemers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore