We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

04 februari 2017 17:36

Waarschuwingen tegen oorsuizen aan dovemansoren gericht

Er wordt al jaren voor gewaarschuwd, maar het aantal mensen dat kampt met gehoorschade en oorsuizen neemt nog altijd toe. KNO-artsen zijn de wanhoop nabij. Ze weten niet hoe ze mensen nog kunnen overtuigen om voorzichtig te zijn met hun gehoor.

De preventiecampagnes tegen gehoorschade werken niet. Zo'n 10 tot 20 procent van de Nederlanders kampt met oorsuizen (ook wel tinnitus) en dat percentage stijgt nog steeds, meldt de Stichting KNO. Het werkelijke aantal mensen met gehoorschade is waarschijnlijk nog veel hoger, omdat niet iedereen zich meldt. 

Niet alleen muziek

Wat mensen zich niet voldoende realiseren is dat je gedurende je hele leven gehoorschade oploopt, zegt de Stichting KNO. "Het is niet alleen muziek of vuurwerk. Ook klussen in huis kan schade opleveren."

"Gehoorschade is een geleidelijk proces", zegt de stichting. "Mensen nemen het eerst niet serieus omdat ze nergens last van hebben. Dan, op het moment dat het te laat is, is het onomkeerbaar."

RTL Nieuws sprak met de 22-jarige Bjorn, die constant een hoge piep hoort. Daar is niets meer aan te doen. Hij zal ermee moeten leren leven.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws