We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 17:58

Kabinet zoekt oplossing voor ADHD-patiënten die niet meer mogen autorijden

Het kabinet zoekt een oplossing voor ADHD-patiënten die medicatie slikken die een positief resultaat geeft bij een nieuwe drugstest. Sinds 1 juli gebruikt de politie die test, en kunnen die mensen dus geen auto meer rijden.

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft dat laten weten op vragen van D66. Volgens Blok zal er een 'verkeersveilige en medisch verantwoorde oplossing' komen voor verkeersdeelnemers die onder medisch toezicht middelen gebruiken. Daarbij wordt volgens hem ook verder gekeken dan alleen ADHD-patiënten, die baat hebben bij amfetamine.

Uitzondering

De minister noemt morfine en medicinale cannabis als middelen waarbij ook een uitzondering op de strafbaarstelling moet komen. Zo'n uitzondering mag er volgens Blok niet toe leiden dat mensen aan het verkeer deelnemen met een hogere dosis dan de voorgeschreven hoeveelheid.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws