Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

07 juni 2018

Broccoffee de nieuwe gezonde trend? Koffie met broccoli-poeder

Na bietensap, gemberthee en een spinaziesmoothie is er voor alle gezondheidsfans weer iets nieuws bedacht: broccoli-poeder. Het spul wordt gemaakt in Australië en gaat daar zelfs door de koffie.

Als je bij broccoli alleen nog maar denkt aan de combinatie met aardappels, vlees en jus, dan heb je het mis: in Australië maken ze van de groente een poeder dat in smoothies, soep, gebak en zelfs koffie wordt gedaan.

De Australische overheidsorganisatie CSIRO heeft samen met landbouwgroep Hort Innovation gezocht naar een oplossing om mensen meer groente te laten eten. Broccoli leent zich daar goed voor, want de groene groente zit boordevol ijzer, vitamines en mandaan.

Lelijke broccoli

Voor het poeder zijn zogenaamde 'misvormde broccoli's' verzameld, die vervolgens verpulverd zijn. Twee eetlepels van het poeder zouden net zo gezond zijn als een hele broccoli. Het is dus niet alleen goed voor je: het poeder zorgt er ook voor dat lelijke broccoli's niet weg worden gegooid.

Een koffiezaak in het Australische Melbourne gooit het poeder als eerste door de koffie. Bij de cappuccino's en latte's, wordt het spul over de melk gestrooid. Volgens de eigenaar is kan de smaak omschreven worden alsof je een grote hap broccoli neemt, maar dan in vloeibare vorm. Of en wanneer het poeder ook in Nederland te verkrijgen is, is niet bekend. Op dit moment wordt de poeder nog verder ontwikkeld en uitgebreid testen. 

9News Australia ging langs bij het café | Tekst gaat verder na video 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws