We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

06 januari 2017 14:17

'Boomman' kan na 16 operaties eindelijk zijn dochter vasthouden

"Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog mijn dochter kon vasthouden met mijn handen." Abul Bajandar (27) kan zijn geluk niet op. Hij is de eerste 'boomman' ter wereld bij wie met succes de vergroeiingen zijn verwijderd.

"Ik kan niet wachten om naar huis te gaan", zegt Abul opgewekt tegen The Telegraph. Samen met zijn vrouw en dochter leeft hij al bijna een jaar in het ziekenhuis in Bangladesh. Zeker 16 operaties waren er nodig om zijn ernstige vergroeiingen met een gewicht van maar liefst 5 kilo weg te halen van zijn handen en voeten. 

Boomstammenziekte

Abul is één van de vier mensen ter wereld met epidermodysplasia verruciformis, een huidziekte die extreme wratten veroorzaakt. De vergroeiingen lijken op een boomschors met wortels. Daarom heet de ziekte in de volksmond ook wel 'boomstammenziekte'.

"De wratten begonnen op mijn been te groeien toen ik 15 jaar was", vertelde Abul eerder. "In het begin waren de wratten klein, maar in de jaren daarna begonnen ze in een razend tempo te groeien." Abul verloor al snel het gevoel in zijn hand en moest daardoor zijn baan als riksjabestuurder opgeven.


Zo zag Abul eruit voordat hij werd geholpen. Foto: AFP 

Ondraaglijk

Volgens Abul was de pijn als gevolg van de aandoening ondraaglijk. "Nu voel ik me veel beter. Mijn dochter kan bij me op schoot zitten en ik kan met haar spelen. Ik was zo bezorgd dat ik niet voor haar zou kunnen zorgen."

Artsen denken dat Abul binnen een maand naar huis kan en spreken van een doorbraak in de behandeling van de ziekte. Abul wil zodra hij uit het ziekenhuis is kleine bedrijfjes opzetten die hij financiert met geld dat hij gedoneerd heeft gekregen. En hij hoopt vooral dat de vergroeiingen niet terugkomen. 


Zo ziet Abul er nu uit. Hij mag bijna naar huis. Foto: AFP 

Meer op rtlnieuws.nl:
Wanhopige 'boomman' krijgt hulp om te genezen

Topnieuws