Gezondheid

Personeel in gehandicaptenzorg krijgt meer loon

09 juni 2017 20:56 Aangepast: 09 juni 2017 22:20
Beeld © ANP

Medewerkers in de gehandicaptenzorg krijgen er 4,7 procent meer loon bij, waaarvan 3,9 procent structureel. Ze krijgen ook een flinke vergoeding voor de onregelmatigheidstoeslag die ze niet ontvangen hebben.

Dat staat in de nieuwe cao die door de vakbonden en werkgevers is afgesproken voor de ruim 150 duizend medewerkers. De cao loopt tot maart 2019, en vakbond CNV Zorg & Welzijn is er tevreden mee. Maar, laat de vakbond weten, behalve afspraken over geld zijn er ook heel andere zaken die bepalen of je met plezier naar je werk gaat.

Ontwikkeling

"Bijvoorbeeld of je kunt meebeslissen welke zorg een bewoner nodig heeft, hoe je je werkdruk verlaagt, welke werktijden het best passen voor jou of je collega's, hoe je veiliger kunt werken en hoe je jezelf kunt ontwikkelen."

De bond laat weten de komende tijd met een aantal instellingen aan de slag te gaan om medewerkers de regie over hun werk terug te geven. FNV Zorg & Welzijn vindt dat het resultaat er mag zijn. "Met de afspraken in deze cao worden stappen gemaakt om ook de grote problemen in de sector aan te pakken", zegt een bestuurder.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore