Begrafenis

50.000 euro voor begrafenis Emma (30): 'Het is echt ongelooflijk'

24 oktober 2016 15:05 Aangepast: 24 oktober 2016 17:13
De 30-jarige Emma kon haar eigen begrafenis niet betalen Beeld © Facebook

Twee dagen geleden deden de vrienden van de 30-jarige Emma Post uit Utrecht een oproep bij RTL Nieuws: help Emma om haar begrafenis te betalen. Daarop werd massaal gereageerd. Emma en haar vrienden hebben nu al meer dan 50.000 euro opgehaald.

Emma is ongeneeslijk ziek, en hoewel ze nog maar een paar maanden te leven heeft, kan ze haar eigen begrafenis niet betalen. Verzekeraars weigerden Emma om een uitvaartverzekering af te laten sluiten omdat zij al tien jaar met leverkanker worstelt. Ook heeft ze vanwege haar ziekte nooit de kans gekregen om te kunnen sparen. "Toen Emma ons vertelde dat ze hiermee zat, besloten we dat we haar zouden helpen", zegt Adinda Visser, een vriendin van Emma.

'Echt ongelooflijk'

"We wisten al dat ze uitbehandeld was en we wilden niet dat ze zich zoveel zorgen zou maken om haar begrafenis. Dus zijn we een stichting gaan oprichten, en vroegen mensen om geld te doneren voor haar begrafenis."

"Maar dit hadden we nooit verwacht. Het is echt ongelooflijk. We hadden 6000 euro nodig voor de uitvaart van Emma, en hadden verwacht dat we misschien 3000 euro extra op zouden halen. Maar het is veel meer geworden."

Nog meer uitvaarten

Met het geld dat niet nodig is voor de uitvaart van Emma, willen haar vrienden andere mensen gaan helpen die in dezelfde situatie zitten als Emma. "We hebben namelijk heel veel reacties gekregen van mensen die willen helpen, maar ook van organisaties die dit probleem herkennen bij andere jonge mensen."

"Als mensen willen doneren, kan dat dus nog. We gaan ervoor zorgen dat het geld uiteindelijk goed terechtkomt. We willen er heel zorgvuldig mee omgaan."

'Blij met de steun'

"Emma is in ieder geval heel blij met alle steun", zegt Adinda. "En wij ook. Het is hier heel hectisch en druk, en iedereen is moe omdat er dit weekend zo ontzettend veel op ons af is gekomen, maar het is fantastisch dat mensen dit doen!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`