Gezondheid

Zorgpremie volgend jaar bijna tientje per maand duurder

27 september 2016 05:10 Aangepast: 30 juli 2017 07:00
Een cardioloog aan het werk in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Beeld © ANP

Zorgverzekeraar DSW komt traditiegetrouw als eerste naar buiten met de premie voor de basisverzekering. Die wordt komend jaar 111 euro duurder en komt voor het hele jaar uit op 1296 euro.

Dat betekent waarschijnlijk dat de premie voor iedereen flink omhoog gaat. De verzekeringspremie van DSW ligt meestal rond het gemiddelde en is richtinggevend voor andere zorgverzekeraars.

Alle premies moeten uiterlijk 19 november bekend zijn, zodat consumenten vóór 31 december 2016 kunnen overstappen naar een andere zorgverzekering als ze willen.

Nieuwe behandelingen in basispakket

De maandpremie van DSW stijgt met 9,25 euro naar 108,00 met het standaard eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is een stuk meer dan de 3,50 euro verhoging die het ministerie van VWS voorspelde in de Miljoenennota.

Chris Oomen, directeur van DSW, zei al eerder tegen RTL Nieuws dat dit té optimistisch is, omdat de basisverzekering weer is uitgebreid met nieuwe behandelingen en er veel dure medicijnen worden verstrekt. De zorgverzekeraars gebruikten de afgelopen jaren hun reserves om de premie laag te houden, maar de bodem is bereikt. De reserves mogen niet te laag worden van De Nederlandsche Bank.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`