Gezondheid

Rutte roept iedereen op EHBO-cursus te doen: 'Samen Nederland veiliger maken'

14 februari 2017 06:07 Aangepast: 14 februari 2017 06:23
Beeld © ANP

Premier Rutte doet een oproep aan alle Nederlanders om een EHBO-cursus te volgen en zo Nederland veiliger te maken. "Ik ga het reanimeren ook nog maar eens oefenen."

Het Rode Kruis vraagt aandacht voor het belang van een EHBO-curus. Eén van de belangrijkste politici in Nederland schaart zich achter de oproep: premier Rutte. Hij roept iedereen op om een cursus te volgen.

Premier op cursus

"Laten we zo zorgen dat we Nederland nog veiliger maken en elkaar helpen", zegt Rutte in een filmpje van het Rode Kruis. "Dat is echt iets dat we als samenleving kunnen doen."

Het Rode Kruis ging op bezoek in het torentje, om de EHBO-kennis van Rutte te testen. De premier zegt dat hij al eens een situatie meemaakte waarin het goed was geweest als hij eerste hulp kon verlenen. "Gelukkig wist iemand anders wel wat hij moest doen. Dat heeft me gestimuleerd om een cursus te doen."

Kennis opfrissen

De minister-president kan wel een opfrisser gebruiken, geeft hij toe. "Mijn ervaring is dat je moet blijven oefenen. Voor mij is dit aanleiding om het reanimeren weer eens te trainen."

Volgens het Rode Kruis raken 7,6 miljoen mensen per jaar gewond door een ongeval. Vaak gebeurt dat in het huis en dan is het belangrijk om te weten hoe je moet handelen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore