Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

05 februari 2018 07:29

Vrouw verkoopt moedermelk om rekeningen te betalen: 'Dit is ware moederliefde'

Vrouw verkoopt moedermelk om rekeningen te betalen: 'Dit is ware moederliefde'
De vrouw en haar man verkopen op straat de moedermelk.

Een video waarin een Chinese moeder op straat haar moedermelk verkoopt, is al bijna 3 miljoen keer bekeken. De vrouw verkoopt haar melk om de ziekenhuisrekeningen van haar doodzieke kindje te betalen.

Op de video die is geplaatst door het Chinese Pear Video is de moeder te zien die met haar kindje in haar armen, met gebogen hoofd, voorbijgangers smeekt om haar moedermelk te kopen. De vader zit er naast. Op een kartonnen kaart staat hun verhaal geschreven.  

Intensive care

De moeder zegt dat ze haar moedermelk verkoopt om geld te verdienen omdat een van haar tweelingdochters op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis in Shenzhen ligt. Ze moeten ongeveer 11.000 euro ophalen voor de behandeling, schrijft de BBC. Een online persbureau heeft haar verhaal gecheckt en het ziekenhuis gesproken.

De beelden zijn al meer dan 2,4 miljoen keer bekeken op het sociale media-platform van China Sina Weibo. 

Vulgaire manier

De video heeft verschillende reacties opgeroepen. Sommige mensen noemen het een vulgaire manier om om hulp te vragen. 'Hoe kun je je waardigheid bewaren als je je eigen melk verkoopt?' Andere mensen begrijpen de moeder en vinden dit het ultieme voorbeeld van moederliefde.

 

 

Topnieuws