Gezin

Hackers streamen kinderkamer: 'Iedereen kon zien hoe mijn kinderen sliepen'

11 augustus 2016 04:32 Aangepast: 30 juli 2017 17:00
Beeld © ABC News

Een waarschuwing voor ouders die beveiligingscamera's gebruiken als een soort moderne babyfoon: een moeder in Houston, Texas, kwam erachter dat door een hack duizenden mensen konden meekijken in de slaapkamer van haar dochters.

Ze vindt het een vreselijke gedachte. Jennifer, moeder van drie kinderen, vertelt haar verhaal tegen ABC News om andere ouders te waarschuwen. De beveiligingscamera's die ze in de kinderkamer installeerde, waren bedoeld om de kinderen te beschermen, maar het had juist het tegenovergestelde effect: vreemden konden meekijken hoe ze haar twee dochters 's avonds naar bed bracht.

"Het voelt alsof ik heb gefaald", zegt Jennifer. "Iedereen kon zien hoe mijn kinderen zich uitkleedden, hoe ze sliepen en speelden."

Bericht op Facebook

De website waarop de stream te zien was, werd bezocht door een andere moeder, Shelby Ivie, aan de andere kant van het land in de staat Oregon. Zij plaatste een bericht op Facebook in de hoop dat ze zo de ouders kon waarschuwen. Dat lukte, want via via bereikte deze post uiteindelijk Jennifer:

Thumbnail

De livestream kreeg 571 likes. "571 mensen hebben naar mijn kinderen zitten kijken, misschien wel meer."

De hacker kon waarschijnlijk inbreken via een online computergame. Jennifer heeft haar kinderen daarom voorlopig maar verboden om spelletjes op internet te spelen.

Jennifer en Shelby zijn inmiddels bevriend geraakt. "Ze heeft, soort van, onze levens gered. Hoe suf dat ook klinkt."

Bekijk hier de bijdrage van ABC News:

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`