Gezondheid

Opluchting bij moeder gepest meisje: 'Mijn dochter en pester worden uit elkaar gehaald'

13 februari 2018 16:27 Aangepast: 27 februari 2018 04:55
Archieffoto. Beeld © ANP

De moeder van het gepeste meisje Amelia (10) is samen met de school van haar dochter tot een oplossing gekomen. Haar dochter en de pester worden uit elkaar gehaald.

​Gisteren besloot moeder Asmae Azzamouri haar dochter thuis te houden uit protest. De school van Amelia zou al 2,5 jaar nauwelijks iets doen om het pesten te stoppen. "Mijn dochter werd tijdens de les in het gezicht geslagen, met een zwelling tot gevolg", zei ze eerder tegen RTL Nieuws.

Maar vandaag had Asmae een goed gesprek op school. "We zijn het eens: ze moeten uit elkaar", zegt ze tegen RTL Nieuws. In de lessen zitten Amelia en haar pester voortaan niet meer bij elkaar. "Ze kunnen elkaar nu alleen nog in de pauze en op het schoolplein tegenkomen. Zo kunnen we weer even vooruit."

Maatregel

Het liefst had Asmae haar dochter van school gehaald. "Ik heb een depressief kind, mijn dochter slaapt slecht en wil soms niet opstaan omdat er een pestkop rondloopt", zei ze gister tegen RTL Nieuws. Maar haar dochter wil helemaal niet van school. Moeder Asmae: "Amelia vindt dat ik haar dubbel straf door háár weg te halen in plaats van de pestkop."

Asmae en Amelia kunnen nu opgelucht ademhalen. "We hoopten al eerder dat school deze maatregel zou treffen, maar eerder kon het niet omdat het pestende meisje ook botst met de kinderen in de andere groep zes", vertelt ze. "Ik vertrouw erop dat de school de pester verplaatst en niet Amelia, maar dat hoor ik donderdag. De ouders van het pestende meisje kunnen zich in elk geval ook vinden in deze oplossing."

Omdat Amelia graag wilde dat het pesten ophield, stuurde ze de directrice van haar basisschool een emotionele brief. Die lees je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Meer op rtlnieuws.nl:

`