Gezin

Zo schiet je dit jaar wél in de roos met je valentijnscadeau

13 februari 2018 15:27 Aangepast: 27 februari 2018 03:56
Archieffoto. Beeld © iStock

Ze zei dat je niets hoefde te kopen, maar je weet dat ze toch teleurgesteld is als je morgen met lege handen staat. Vooral mannen kunnen bang zijn om te falen op Valentijnsdag, weet relatiedeskundige Paulien Timmer. Daarom een lijstje met cadeaus die je weinig tijd of geld kosten, maar waarmee je zeker succes hebt (voor de man én de vrouw).

Cheesy, maar ze smelt

"Het klinkt cheesy", geeft Paulien Timmer toe, "maar uit mijn werkervaring weet ik dat vrouwen vooral willen horen waarom je bij háár bent en niet bij een van al die andere vrouwen die op de wereld rondlopen."

Dus mannen (of vrouwen natuurlijk), koop een klein, symbolisch cadeautje voor je vriendin en vertel daar een mooi verhaal bij. Uit dat verhaal moet dan blijken hoe speciaal ze voor je is. Je kunt ook terug gaan naar een mooie herinnering die jullie samen hebben. Bij het cadeautje moet je denken aan een bos rozen met evenveel bloemen als het aantal jaren dat je samen bent.

Miniatuurvoorbeeld

De eerste date naspelen

Mannen willen vooral graag iets samen doen op Valentijnsdag, weet Timmer. Samen romantisch uit eten bijvoorbeeld. "Je kunt ook iets geks gaan doen als bowlen. Dat klinkt suf, maar daar kun je heel veel plezier aan beleven. Wat ook leuk is en wat veel stellen doen die al lang bij elkaar zijn, is je eerste date nadoen. Leuk om dan samen terug te denken en herinneringen op te halen.

Voor stellen die op een woensdagavond vanwege de kinderen niet zomaar van huis kunnen, heeft Timmer ook ideeën. "Wat dacht je van een fort van kussens bouwen en er samen in slapen? Een spelletje Twister? Je kunt ook samen een karaokeduet zingen. Op YouTube zijn bijna alle nummers wel te vinden in karaokeversie."

Vijf talen van de liefde

Even een lesje liefde van de relatiedeskundige. "Er zijn vijf manieren waarop mensen liefde uiten en ontvangen. Meestal geeft je partner liefde op de manier waarop hij of zij die ook van jou zou willen ontvangen. Als je weet welke van de vijf manieren dat is - en meestal weet je dat wel als je al even samen bent - verzin je vast het juiste cadeau."

1. Cadeautjes geven

"Als iemand zijn liefde toont met cadeautjes geven, gaat het er niet om wat het is of hoe duur het is, maar om hoe bijzonder het cadeau is. Het kan dus net zo goed maar 5 euro hebben gekost. Als je bijvoorbeeld weet wat het lievelingsboek is van je vrouw en je regelt een gesigneerd exemplaar."

2. Fysieke aanraking

"Sommige mannen en vrouwen hebben het liefst een knuffel of uitgebreide aanraking."

3. Quality time

"Soms is dat het beste wat je kunt doen: twee uur zonder onderbrekingen en zonder telefoon in de buurt luisteren naar elkaar. Sommige mensen maak je daarmee veel gelukkiger dan met een cadeautje."

4. Zorgzaamheid

"Beloven dat je de vaatwasser een week zult uitruimen, is niet het meest romantische cadeau, maar wat dacht je van ontbijt op bed, eens samen boodschappen doen of samen de kinderen op bed leggen als je dat normaal altijd gescheiden doet."

5. Positieve woorden, complimentjes

"Zeg of schrijf waarom hij of zij speciaal voor je is, wat je hoopt voor de toekomst en dat je hoopt dat jullie voor altijd bij elkaar zullen zijn." 

Fijne Valentijnsdag!

Meer op rtlnieuws.nl:

`