Gezin

'Door de ophef snapt mijn dochter eindelijk hoe sneu Boef is'

03 januari 2018 18:57 Aangepast: 04 januari 2018 16:18
Beeld © ANP

Rapper Boef krijgt een storm aan kritiek over zich heen nadat hij drie vrouwen, die hem een lift hadden gegeven, hoeren heeft genoemd. Een perfect moment om je kinderen duidelijk te maken waarom je niet wil dat ze naar zijn muziek luisteren, vinden twee moeders.

Een beetje ongemakkelijk vond Twitteraar Hersenspinsels het wel, als haar 9-jarige dochter vrolijk meezong met Boef. "Ze heeft nog geen idee waar de teksten over gaan, maar luisterde er wel graag naar", zegt Hersenspinsels, die voor de privacy van haar kinderen niet met haar naam in de media wil komen. "Het is natuurlijk vrij onschuldig, want het is niet alsof ze opeens al het gedrag van Boef overneemt door zijn muziek, maar als ouder heb je natuurlijk liever niet dat je kinderen naar dit soort muziek luisteren."

Opvoedmoment

Haar dochter begreep dat nooit echt, tot de ophef over de uitspraken van Boef. "Die heb ik echt aangegrepen om uit te leggen waarom ik zo'n hekel aan zijn muziek heb. Ik heb haar verteld wat Boef precies had gezegd, en moest toen natuurlijk even uitleggen wat hoeren en prostituees zijn. Ze snapte meteen dat die uitspraken iets over hem zeggen, over hoe hij is, en over hoe hij omgaat met mensen."

Of dat betekent dat haar dochter nu stopt met het luisteren naar Boef, weet Hersenspinsels niet. "Ze is een meisje van 9, dus verder is ze hier niet heel erg mee bezig, het is niet alsof dit nieuws voor haar wereldschokkend is. Ik vind het fijn dat ik het op deze manier bespreekbaar kan maken, maar heb nog geen idee of het effect heeft.

Hersenspinsels is niet de enige moeder die de uitspraken aangrijpt als opvoedmoment. Ook Susan Dupon was er blij mee. "Kon ik eindelijk de boel eens duiden bij mijn dochter", schrijft ze op Twitter. "Mijn 'je hoort toch wel dat de teksten vrouwonvriendelijk zijn' bleef toch een beetje in de lucht hangen."

Het management van Boef heeft inmiddels ook op de uitspraken gereageerd. "Wij zijn erg geschrokken van de uitlatingen van Boef omdat we hem daarin niet herkennen", schrijven ze in een schriftelijke reactie. "We zijn blij dat hij zelf excuses heeft gemaakt en staan daarachter. We kijken nu vooruit want je kan een fout niet goedpraten met woorden, wel met daden. Het is aan Boef om te laten zien wie hij echt is."

Rapper Boef: dit is er aan de hand

De kritiek op rapper Boef zwelt steeds verder aan.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`