Gezin

Elkaar uit het oog verloren broer (94) en zus (93) zien elkaar terug in verpleeghuis

28 december 2017 19:43 Aangepast: 29 december 2017 09:40
Archieffoto

Tientallen jaren hadden Frans Janssen en zijn zus Tiny uit Mierlo elkaar niet gezien. Ze dachten van elkaar dat ze dood waren. Tot ze in hetzelfde verpleeghuis bleken te wonen.

Frans en Tiny waren elkaar nadat ze allebei getrouwd waren uit het oog verloren, schrijft het Eindhovens Dagblad. Tiny bleef op 't Hout wonen, waar ze waren opgegroeid, Frans ging naar Eindhoven, waar hij bij Philips werkte. Het contact verwaterde, tot ze elkaar helemaal niet meer spraken.

'Dag meneer, zei ze'

Allebei in de 90 waren ze er inmiddels van uitgegaan dat de ander was overleden, net als hun drie broers. Tot Frans een hersenbloeding kreeg en niet meer alleen thuis kon wonen. Hij ging op aanraden van zijn schoonzoon naar een verpleeghuis in 't Hout. Diezelfde schoonzoon ontdekte vervolgens dat ook Tiny daar al een jaar of vier woonde. 

Tegen het Eindhovens Dagblad zegt Frans: "Toen ik dat hoorde, ben ik direct naar haar kamer gegaan." De twee hadden elkaar al zo lang niet meer gezien, dat ze elkaar niet herkenden. "Dag meneer, zei ze."

Nog altijd dezelfde

Sinds die dag is het contact tussen de twee hersteld en trekken ze weer veel met elkaar op. Hoewel het niet goed gaat met de gezondheid van Tiny - ze zit in een rolstoel en kan niet goed meer praten - is ze volgens Frans nog altijd dezelfde als voordat ze elkaar uit het oog verloren. "Ze was het enige meisje tussen vier broers, maar ze hield zich altijd goed staande. Een pittige meid."

`