Gezondheid

Gezicht peuter verwoest door kus met koortslip: 'Ze leek wel een zuurslachtoffer'

17 november 2016 17:32 Aangepast: 18 november 2016 12:37
Het gezicht van Sienna zat maandenlang onder de bloederige zweren. Beeld © Instagram / Savina French-Bell

Bijna een jaar lang liep de Britse peuter Sienna Duffield rond met vreselijke zweren op haar gezicht. Het duurde maanden voordat artsen ontdekten wat de uitslag veroorzaakte: herpes, opgelopen door de kus van een familielid met een koortslip.

Sienna, nu 3 jaar, werd in oktober vorig jaar opgenomen in het ziekenhuis, waar ze sondevoeding kreeg omdat ze niet meer wilde eten. Ze had pijnlijke zweren in haar mond die zich in rap tempo over haar hele gezicht verspreidden. Artsen dachten dat het eczeem was, maar geen enkele crème hielp ertegen.

Ook een allergische reactie leek het niet te zijn. Pas begin dit jaar werd duidelijk wat de uitslag veroorzaakte: herpes. "Toen besefte ik dat ze dat had opgelopen door een kus van een familielid", vertelt haar moeder.

Tekst gaat verder onder de foto

 

Kleding besmeurd met bloed

Maar met de diagnose was het leed voor Sienna nog niet voorbij. Haar moeder, de 21-jarige Savina French-Bell, was ten einde raad. "Antibiotica werkten niet, de infectie bleef maar terugkomen. Haar gezicht was een puinhoop", vertelt ze tegen The Mirror. "We hebben elke crème geprobeerd die maar verkrijgbaar was, maar steeds als het weg leek te gaan, kwam het weer terug. Het was hartverscheurend."

Elke ochtend zat Sienna's gezicht vastgeplakt aan haar hoofdkussen. Savina moest het beddengoed van haar dochter dagelijks wassen en haar kleding om de haverklap weggooien omdat alles besmeurd was met pus en bloedvlekken. "De huidinfectie vrat haar gezicht weg. Het zag eruit alsof iemand bijtend zuur in haar gezicht had gegooid. Acht maanden lang was elke dag een hel. Er zat altijd bloed op haar kleren en ik durfde haar niet mee naar buiten te nemen. Kinderen staarden ons aan, volwassenen maakten nare opmerkingen."

Geheeld

De moeder van Sienna zamelde geld in om haar te laten behandelen in een privékliniek. Inmiddels is het gezicht van Sienna helemaal geheeld. "De laatste paar maanden ziet ze er fantastisch uit en de infectie is niet teruggekomen. Er is altijd een kans dat dat gebeurt, maar hopelijk blijft het weg."

Meer op rtlnieuws.nl:
Moeder waarschuwt: mijn baby was bijna dood na een kusje

`