EditieNL

Tinder alleen voor seks? Daphne vindt de ware na één date

13 januari 2017 11:58 Aangepast: 13 januari 2017 18:45
Ferry van Asselt en Daphne Engelberts stappen deze zomer in het huwelijksbootje.

Daphne had slechts één Tinderdate nodig om de ware te vinden. Dit jaar trouwt ze met Ferry. "Het is in mijn omgeving heel normaal geworden. Tinder is echt niet alleen voor de seks."

Hoe heb jij de liefde van je leven gevonden? De kans is groot dat dat via vrienden was, tijdens het uitgaan of met een datingwebsite. Dat komt het vaakst voor, blijkt uit een peiling van RTL Nieuws in samenwerking met Trouwplannen.nl. 

ZIE OOK: Begroting voor je boterbriefje: van spotgoedkoop tot dubbel zo duur

Slechts 1,47 procent vindt de ware via de populaire datingapp Tinder. Verloofden zoals Daphne (29) en Ferry (31) zijn er dus niet zoveel.

Voor de grap op Tinder

"Ik had helemaal niets met Tinder", vertelt Daphne Engelberts. "Ik ontmoette ieder weekend wel mensen dus ik had niet het idee dat ik via die app een relatie moest gaan vinden."

Maar toen was er drie jaar geleden dat avondje met andere vrijgezelle vriendinnen. "Voor de grap meldden we ons allemaal aan." Daphne heeft die avond alleen bij Ferry 'naar rechts geswipet'. "Meteen die avond hebben we elkaar berichten gestuurd."

Nintendo en blijven slapen

Eén Tinderdate bleek voldoende. "Hij kwam naar mij toe. We hebben op de Nintendo gespeeld en zijn daarna gaan stappen in Hilversum, waar ik toen woonde. Het was hartstikke leuk. Hij is blijven slapen, maar er is niets gebeurd. Het was wel meteen duidelijk dat we elkaar leuk vonden."

ZIE OOK: 'Alles ging mis, toch was het prachtig'

De date ging vrijwel meteen over in een relatie. Daphne en Ferry vierden meteen al samen kerst en na twee jaar kochten ze een huis. Afgelopen zomer vroeg hij haar ten huwelijk, midden op het Gardameer, op hun eigen boot.    

Thumbnail

De grote dag

Familie en vrienden kijken er niet vreemd van op dat de Tinderdate is uitgegroeid tot een serieuze relatie, merkte Daphne. "Het is eigenlijk heel normaal geworden. Ik ken zelf ook drie mensen die via Tinder een relatie hebben gekregen. Het is dus echt niet alleen puur voor seks."

In augustus is de grote dag. Ook al zijn ze er niet meer mee bezig dat ze elkaar via een app hebben ontmoet, hun Tinderdate komt nog wel ter sprake, denkt Daphne. "De trouwambtenaar zal er vast nog op een leuke manier iets over zeggen." 

`